Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

До 20 април всички области ще са в зелено, чака ни спокойно лято

До 20 април всички области ще са в зелената зона и предполагам ще имаме спокойно лято, прогнозира пред bTV математикът от БАН Николай Витанов.

Според него шеста вълна едва ли ще има, но се наблюдава модификацията на „Омикрoн“ в Западна Европа и ако все пак дойде при нас, вероятно ще е есента, за което се подготвя план.

seo blog7

Още по темата

28 мар 2022 07:04

19

Математикът обясни още, че според него би трябвало да има възможност да се налагат мерки в съответната област и без епидемична обстановка.

Според бизнеса обаче епидемичната обстановка трябва да остане, за да продължат компенсациите, които и така не успяват да помогнат.

гръцки преводач Добрич

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов смята, че държавата не подпомага бизнеса и дори му пречи, защото по всякакъв начин се опитва да пресече помощта.

“Сега си намериха окончателна вратичка с отпадането на епидемичната обстановка”, добави той.

Епидемиологът д-р Христиана Бацелова пък бе категорична, че е рано да отпадат мерките, защото у нас ваксинационното покритие е ниско.

Тя обясни, че не бива да се сравняваме с другите държави, отменили ограниченията, защото там по-голямата част от населението е имунизирано.

Бацелова призова и бизнеса да се включи по-активно в подкрепа на ваксинацията.

Алибегов от своя страна обясни, че едва ли ще има нещо, което да породи отново интерес към имунизацията.
 

Източник:

See also  Nostrabet: Футболните познавачи си личат с постоянство и премерен риск