Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Десислава Атанасова: Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме

“Ще оттеглим няколко от предложенията в Изборния кодекс, които направихме, а именно – обмисляме дори Общественият съвет към ЦИК да бъде в по-разширен състав, район “Чужбина” и заявленията за разкриване на секции в други държави, които предложихме да са 100, а не 40″.

Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

seo blog7


По думите ѝ да се протестира срещу “даването на още права на избирателите” е недопустимо:

“Възможността гражданите да избират как да гласуват е залегнала в Конституцията и е свещена”.
Според Атанасова опасенията, че вотът може да се контролира “ще отпаднат” с въвеждане на видеонаблюдение при броенето на бюлетините и с премахването на тъмната стаичка, която ще бъде заменена с параван, наподобяващ начина, по който се извършва машинното гласуване.
“Парламентът работи нормално, следва законодателната си дейност и това, че един от законопроектите, внесен от БСП (за промени в Изборния кодекс – б.р.), е разглеждан в правната комисия, в никакъв случай не можем да кажем, че е разглеждан приоритетно”, заяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС и подчерта, че “вероятно единствената грешка е, че заседанието на правната комисия в НС е продължило изключително много”.

Атанасова подчерта, че всички възможности за съставяне на правителство стоят и добави:

“Надявам се, че дебатът по Изборния кодекс няма да измести основната функция на Народното събрание – да излъчи правителство”.


гръцки преводач Добрич

В предаването “Неделя 150” Десислава Атанасова коментира социалната политика, която трябва да бъде проведена, в контекста на дилемата дали бюджетът за 2022 г. трябва да бъде удължен, или да има изцяло нов:

“Трябва да има Закон за държавен бюджет, когато има правителство, което може да носи отговорност за него и чрез него ще реализира своите политики. … Убедени сме, че гражданите с ниски доходи трябва да бъдат подкрепяни, но това трябва да става разумно, защото ще влезем в дългова спирала, което не може да изпълни основанията за влизане в еврозоната”.

See also  Добра вест. Изчезналият Сашко от Перник е намерен жив край Радомир

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

Източник: