Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Денков: Докато аз съм министър, заповед за задължителна ваксинация в училище няма да има

Задължителна ваксинация на учителите срещу коронавируса няма да бъде въвеждана, заяви министърът на образованието Николай Денков:

“Много пъти съм казвал, пак го казвам, докато аз съм министър, заповед за задължителна ваксинация на учителите и на непедагогическия състав в училище няма да има”.

seo blog7

Според министър Денков, ако Министерството на здравеопазването реши да въведе изискване за зелен Covid сертификат в образованието, ще бъде необходим поне един месец гратисен период:

“Не, няма начин да го въведем за нашата система с гратисен период по малко от един месец, за да може учителите да решат ще се ваксинират ли, или няма да се ваксинират, директорите да видят как ще организират обучението онлайн”, коментира просветният министър.

Същевременно стана ясно, че здравните

Според Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119 училище в София, учениците до 4 клас включително не бива да остават в онлайн среда повече от 14 дни, защото пропуските при тях са трудни за наваксване:

„И съвсем уверено – водят до огромни кризи в тяхната образователна подготовка“.

гръцки преводач Добрич

Ако Covid ситуацията остане критична, за останалите ученици единственото правилно решение е ротацията на локално ниво, смята директорът:

„Тази ротация трябва да бъде не повече от 5 учебни дни в рамките на месеца за даден випуск, за да няма пропуски и за другите ученици“.

у нас обмислят изискването на зелен Covid сертификат да обхване и тези служители на държавните и общинските администрации, които обслужват граждани.

А учениците от 1-ви до 4-ти клас, които в момента учат онлайн, трябва да бъдат върнати в училищата най-късно до 2 седмици, коментираха пред “Хоризонт” училищни директори.

Поставете оценка:

2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

Източник:

See also  Тодор Галмадиев: С малки стъпки вървим към диктатура