Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Демерджиев: Действията на МВР по случая “Семерджиев” приключват до края на годината. Ще има много наказани

Действията на МВР по случая с Георги Семерджиев ще приключат до края на годината. Такива са уверенията на екипите, които работят по дисциплинарните производства.

Това заяви в „Лице в лице“ вътрешният министър Иван Демерджиев.„Първоначалната проверка, която е извършена за приятеля на Симона Радева, който е полицай в Четвърто районно управление, завършва със заключение, че не е направил дисциплинарно нарушение и няма основание да бъде наказан. Аз също наредих проверка, ще приключи до дни и вярвам, че изводите от нея ще бъдат различни. Такива са първоначално събраните данни“, коментира вътрешният министър.
Той посочи, че при няколко криминални случая вече има полицаи, които са предадени на прокуратурата. Има и случаи с уволнени служители на висши постове, на много от граничните полицейски пунктове са сменени директорите. Те са допускали извършването на нарушения или е имало лоша организация.
„Около 40 бяха проверените полицаи само около случая „Семерджиев“. Дисциплинарните им производства висят, огромна част от тях ще приключат в следващите дни. Със сигурност ще има много наказани служители“, коментира Демерджиев.

seo blog7

“Това означава, че полицията намира сили да се чисти от хората, които нарушават законите отвътре. Над 9000 полицейски служители бяха проверени за наркотици, констатирахме при по-малко от 20 такава злоупотреба”, посочи още той.
“Има отломки от бивши мутренски структури и нови играчи, които са си повярвали, че стоят над закона. Възложил съм анализ, с който да се проверят тези хора”, коментира вътрешният министър.

“Всичко около случая с изчезването на 12-годишния Александър от Перник е изяснено. Неговият аутизъм му е помогнал да се справи със ситуацията. Медиците са установили, че състоянието му напълно съответства на това, че самичък е бродил няколко дни сред природата. Това за нас е най-символичният и зареждащ случай”, каза вътрешният министър.

See also  Петков след Лидерския съвет: Няма да допуснем заради его и задкулисие България да влезе в спирала от избори

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич