Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

BMW ще запази механичната трансмисия, но с някои условия

Наскоро от Mercedes обявиха крайното си решение да се откажат от автомобилите с механична трансмисия през следващите години, като те напълно ще изчезнат от гамата на германския производител съвсем скоро. Основната причина за това е слабият интерес от страна на клиентите, който не покрива разходите на компанията. BMW от друга страна обяви, че ще се опита да запази „ръчката“ или поне докато може да направи това. В интервю пред Autocar, Фран ван Мийл заяви, че се радва за това, че половината от поръчките за М2 са за коли с механична трансмисия.

BMW ще запази механичната трансмисия, но с някои условия

seo blog7

„От техническа гледна точна има много малко причини да я запазим. По-тежка е, по-бавна и получавате по-висок разход на гориво от алтернативата. Но клиентите и феновете са тези, които наистина обичат механичната трансмисия. Това им дава връзка с която да демонстрират, че те могат да овладеят звяра и именно това е целта. Ние искаме да я запазим.“, потвърди Мийл.

BMW ще запази механичната трансмисия, но с някои условия

Към момента в гамата на BMW в Европа се предлагат няколко модела, които разчитат на механична трансмисия, но при почти всички, те са комбинирани с най-малките двигатели и се предлагат с ниско ниво на оборудване. Очаква се в бъдеще класическият скоростен лост и трите педала да бъдат предлагани само в М коли, какъвто е случаят с последното поколение М3/М4, както и новото М2, което очакваме да видим скоро. По план, новото М2 ще е последната кола от М дивизията, която няма да разчита на електрическа помощ в лицето на електромотор и хибридна система, което поражда някои въпроси относно бъдещето на механичната трансмисия и как BMW ще успее да комбинира двете неща.

See also  Google все още работи над някои фунции за смартфоните представени през миналата година

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 14 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич