Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Биткойн направи връх на $45000 за първи път от близо две години

Биткойн надхвърли $45000

Биткойнът надхвърли 45 000 долара за първи път от близо две години, тъй като очакването за одобрение на борсово търгуван фонд, инвестиращ директно в най-големия токен, се засили. Криптовалутата скочи с цели 5,2% до най-високото си ниво от април 2022 г. и се търгува за $45 063 към 15:00 часа. Нюйоркско време. Други токени бяха смесени с Ether, вторият по големина, поскъпвайки с цели 4,1%, а неотдавнашният високопоставен Solana се понижи с 2,2%.

Прочетете още: Краят на Binance дали ще повлече и криптото надолу

seo blog7

Биткойнът скочи с почти 20% от началото на декември, тъй като крайният срок 10 януари за Комисията по ценни книжа и борси на САЩ да даде благословията си за спот ETF биткойн наближава.

„Пазарите продължават да рали поради силната вяра, че биткойн ETF скоро ще бъде разрешено да излезе на пазара в САЩ“, каза Дариус Табатабай, съосновател на децентрализираната борса Vertex Protocol. „Обикновено такова събитие е нещо от типа „купувай слуховете, продавай новините“ и това изглежда не е изключение.“

Прочетете още: Bitcoin достигна цена 37000 долара

‘Нерви от стомана’

Търговците на опции залагаха на биткойн, достигащ 50 000 долара, въз основа на оптимизма на ETF. Голяма корекция е малко вероятна предвид по-широките възходящи настроения и предстоящият халвинг, каза Cici Lu McCalman, основател на съветника по блокчейн Venn Link Partners, имайки предвид процес, който намалява наполовина количеството биткойн, което копачите получават за награда за блок. „Мисля, че търговците ще имат нужда от стоманени нерви, за да скъсят BTC“, каза тя.

Халвингът – понякога наричан халвенинг – е планиран за април и се случва веднъж на около четири години. Монетата удари рекорди след всяко от последните три разполовявания.

гръцки преводач Добрич

Близо 160% възстановяване на биткойн миналата година частично поправи част от щетите, причинени от стремглавия срив през 2022 г., който отекна в крипто индустрията. Токенът надмина глобалните акции и златото през периода, но остава под своя рекорд от ерата на пандемията през 2021 г. от почти 69 000 долара.

See also  „Адванс Терафонд“ постига рекордна продажна цена на земята през ноември

Акциите на така наречените крипто компании също бяха смесени. Биткойн проксито MicroStrategy се покачи с около 87%, докато миньорът Marathon Digital се понижи с 2,3%, а крипто борсата Coinbase Global падна с 9,5%.