Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Bitcoin достигна цена 37000 долара

Биткойнът достигна 37 хил. долара за първи път от 6 месеца насам

Bitcoin е почти 37 хил. долара, след като потенциалното одобрение на ETF е на финала. Има осемдневен прозорец от днес до 17 ноември, когато всичките 12 спот биткойн ETF заявки може да бъдат одобрени от SEC. Цената на водещата криптовалута се повиши с повече от 3,5 %

Bitcoin се повиши до нов връх за 2023 г., тъй като оптимизмът около потенциалното одобрение на ETF за биткойн продължи да нараства, пише CNBC.

seo blog7

Прочетете също: Всички срещу Боби Михайлов и БФС

Цената на водещата криптовалута се повиши с повече от 3,5 %, за да достигне 37 хил. долара за първи път от май насам. За последно тя се търгуваше за 36 974 долара. Етер беше слабо променен, но задържа последните си печалби и се търгуваше малко под ключовото ниво от 2 хил. долара.

Други криптоактиви, както и криптоакции, яхнаха ценовата вълна на биткойна в четвъртък. Солана, един от най-силно представящите се криптоактиви през тази година, поскъпна с 11%. Токените, свързани с Cardano и Polygon се повишиха съответно с 4% и 3%.

Прочетете също: Лихвите по депозитите в банките почнаха да растат

“И, както видяхме, когато биткойн се покачва, етерът и другите алткойни обикновено го следват не след дълго”, каза Дариус Табатабай, съосновател на децентрализираната борса Vertex Protocol. “Вече, след като биткойн се повиши с над 120% от началото на годината, виждаме, че обемите на търговия се възстановяват.”
Източник

гръцки преводач Добрич

See also  „Дронамикс“ и Aerospace Solutions ще разработват водородно гориво за товарни дронове