Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Безплатна ски почивка за децата до 16 години по време на ваканцията

Безплатна ски почивка за децата до 16 години по време на ваканцията

Снимка: БГНЕС

seo blog7

Децата на възраст под 16 години ще могат да отидат на безплатна ски почивка по време на своята междусрочна ваканция,съобщи „Монитор”.

Иновативната идея е на хотелиер от най-стария зимен курорт у нас – Боровец.

Припомняме, че министърът на образованието Николай Денков предложи допълнителни почивни дни между двата срока на учебната година. Така ваканцията стана общо девет календарни дни – от 29 януари до 6 февруари включително. Удължаването й има за цел да даде възможност на учители и ученици да се възстановят от стреса, а също и да се забави нарастващият брой заболели от COVID-19 в училищата. Хотелиерите по зимните курорти пък побързаха да се възползват от възможността и пуснаха примамливи оферти с цел да привлекат повече семейства
да прекарат своята ски ваканция у нас. Така например според оферта в мрежата пакет от минимум 3 нощувки в 4-звезден хотел в Боровец в периода между двата училищни срока ще бъде напълно безплатен за ученици до 16-годишна възраст. Задължително условие обаче е те да бъдат придружавани от поне един възрастен на стая с пълна такса.

Справка в една от големите платформи за хотелски резервации у нас сочи, че за 4 дни двама родители следва да заплатят 572 лева за настаняването си в двойна стая с включена закуска. Офертата е валидна до 6 февруари, когато е и последният почивен ден за малчуганите. Организаторите припомнят, че пакетът може да бъде    комбиниран с отстъпка в размер на 15%, ако резервацията е направена до края на януари. Макар забавленията на пистите в Боровец да не са напълно безплатни за учениците, то концесионерите ежегодно обявяват преференциални цени за най-малките любители скиори.

гръцки преводач Добрич

Проверка на „Монитор” в официалния сайт на курорта показа, че за децата на възраст между 7 и 13 години могат да бъдат закупени 3-дневни лифт карти на цена от 110 лева. Неколкодневната карта за пистите излиза с 22 лева по-евтина, отколкото покупката на различна такава всеки ден. В случай че децата са над 14 години, цената на „пропуска” скача до 145 лева за 3 дни, което е с двадесетачка по-малко от еднодневната карта. В случай че родителите решат да придружат отрочетата си до пистите, те ще трябва да броят по 200 лева всеки за три дни или по 75 лева на човек за ден. Бърза сметка сочи, че за настаняване с включени закуски и 3-дневен достъп до пистите в зимния курорт тричленно семейство ще трябва да си подготви между 1080 и 1120 лева.

See also  Рекордно ниско ниво на безработицата - 4.7% през октомври


 

Източник: