Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Berkshire Hathaway също не успя да избяга от пазарните сътресения

Berkshire Hathaway също не успя да избяга от пазарните сътресения

Снимка: Bloomberg L.P.

seo blog7

Оперативната печалба на Berkshire Hathaway е нараснала през второто тримесечие на годината въпреки опасенията за забавящ се икономически растеж, но конгломератът на Уорън Бъфет, подобно на други гиганти, също не е успял да избяга от пазарните сътресения, пише CNBC.

Оперативната печалба на компанията е достигнала 9,283 млрд. долара в тримесечието до края на юни 2022 г., или с 38,8% повече спрямо същия период година по-рано.

Въпреки това холдингът е записал загуба от 53 млрд. долара в инвестициите си през тримесечието.

“Размерът на ръста/загубата на инвестициите в което и да е било тримесечие обикновено е безсмислен и дава данни за нетните печалби на акция, които могат да бъдат изключително подвеждащи за инвеститорите с малко или без никакви познания за счетоводните правила”, написаха от компанията в свое изявление.

През второто тримесечие пазарът премина през силно волатилен период – продължаващ и в момента – на фона на световното затягане на паричната политика. Тогава широкият измерител S&P 500 записа понижение от 16% на тримесечна база, а за полугодието показателят намаля с 20,6% – най-големият спад от 1970 г. насам.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Стимулиращите мерки във Великобритания подкрепиха европейските борси