Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Австралия и Нидерландия съдят Русия заради свалянето на полет MH17

Австралия и Нидерландия съдят Русия заради свалянето на полет MH17

Снимка: Bloomberg

seo blog7

Австралия и Нидерландия са започнали съдебни действия срещу Русия заради свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines повече от седем години след смъртоносната катастрофа, съобщава Bloomberg.

Още по темата

Ходът в Международната организация за гражданско въздухоплаване (ICAO) бе предприет, след като Русия „едностранно“ е прекратила преговорите с двете страни, както и националното съдебно преследване на четирима заподозрени в катастрофата, съобщава нидерландското правителство.

Както Австралия, така и Нидерландия от май 2018 г. твърдят, че Русия носи отговорност съгласно международното право за причиняването на катастрофата.

“Кабинетът ще продължи да прави всичко възможно, за да държи Русия отговорна за свалянето на полет МН17, както и да поддържа международния правен ред“, заяви нидерландският външен министър Вопке Хукстра в понеделник.

гръцки преводач Добрич

„Смъртта на 298 граждани, включително 196 нидерландци, не може и не трябва да остава без последици“.

Нидерландското правителство държи Русия отговорна за инцидента над Източна Украйна, след като международно разследване разкри, че Русия е била отговорна за разполагането на ракетни съоръжения, използвани през 2014 г. Самолетът осъществяваше полет от Амстердам, Нидерландия, до Куала Лумпур, Малайзия и се разби на територията на Украйна на 60 км от руската граница.

Последните действия срещу Русия са независими от текущите развития в Украйна, заяви нидерландското правителство.

Източник:

See also  Украйна очаква атака с танкове над Киев