Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Атанас Пеканов: Инфлацията в страната ни към момента е 17%

Атанас Пеканов, служебен вицепремиер по управление на европейските средства, разкри подробности за Експертния съвет по икономика. Той заяви пред БНТ, че е редно България да се възползва от хората, които са включени в него.

По думите му, трябва този Съвет да бъде постоянен орган. Той даде като пример, че в много европейски страни действа такъв орган.

seo blog7

Пеканов сподели, че инфлацията в страната ни към момента е 17%. Той разкри каква е новата прогноза на МВФ за другата година. „За съжаление тя не е цветуща“, каза вицепремиерът.

Атанас Пеканов потвърди, че служебният кабинет работи по въпросите за приемане на еврото в България. „Работи се доста активно по темата“, обясни той.

Вицепремиерът сподели, че в Хърватия са постъпили много добре като са показали в куни и в евро цената на един продукт на касовата бележка, а отдолу има поставен QR код към финансовото ведомство.

Пеканов обаче изрази притеснението си, че политическата нестабилност в страната ни е неблагоприятна за влизането ни в еврозоната. По думите му страната ни ще извърши всички изисквания, освен тези, които са свързани с инфлацията, но напомни той, тя е проблем за всички европейски страни.

гръцки преводач Добрич

“Държавата трябва да се движи напред”, заключи Пеканов в студиото на “Денят започва”.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 3 гласа.

Източник:

See also  Задържаният за убийството в Монтанско имал други криминални прояви