Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Американските борси преодоляха спадовете от последните дни

Американските борси преодоляха спадовете от последните дни

Снимка: Bloomberg LP

Американските индекси завършиха сесията в сряда с повишения, възстановявайки се от спадовете от предходните дни, докато трейдърите се радваха на по-добрите от очакваното икономически данни, които подсказаха, че може би не се задава рецесия, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 416 пункта, или 1,28%, до 32 812 пункта. S&P 500 напредна с 1,56% до 4155,12 пункта, достигайки най-високото си ниво от юни и изтри спада от по-рано тази седмица. Технологичният Nasdaq Composite се повиши с 2,59% до 12 668,16 пункта, подкрепен от ръста на технологичните акции.

Изненадващо възстановяване на индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сферата на услугите през юли разсея притесненията, че САЩ вече са изпаднали в рецесия, насочвайки инвеститорите обратно към технологичните акции. Данните за индекса, публикувани днес, сложиха край на тримесечния му спад. Показателите за поръчките на дълготрайни стоки и за производството също бяха по-добри от очакваното.

Коментарите на управителя на Федералния резерв в Сейнт Луис Джеймс Булард също подкрепиха настроенията. Пред CNBC той днес сподели, че не смята, че САЩ в момента са в рецесия и че повишаването на лихвените проценти за укротяване на ускоряващата се инфлация ще продължи.

Още по темата

Сезонът на отчетите също продължава, давайки надежда на инвеститорите, че пазарът може да се възстанови и потенциално да започне нов бичи пазар. S&P 500 се повиши с 14% от последното си дъно през юни, а Nasdaq е на нива, невиждани от май.

Инвеститорите се отърсиха от притесненията, че посещението на Нанси Пелоси в Тайван може допълнително да обтегне отношенията между САЩ и Китай. Китай прекара седмици, предупреждавайки я да не предприема пътуването.

See also  Какво трябва да знаем при покупка на имот в Гърция 2022

Най-добре представилите се компании в Dow Jones Industrial Average са Disney и Apple. Цената на акциите на Disney нарасна с повече от 4%, докато Apple записа почти 4% ръст. И двете акции бяха подкрепени от положителните пазарни настроения и от факта, че сезонът на отчетите не е толкова лош, колкото се опасяваха анализаторите. Миналата седмица Apple отчете резултати, които надминаха очакванията. 

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.