Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Американските борси преодоляха спадовете от последните дни

Американските борси преодоляха спадовете от последните дни

Снимка: Bloomberg LP

seo blog7

Американските индекси завършиха сесията в сряда с повишения, възстановявайки се от спадовете от предходните дни, докато трейдърите се радваха на по-добрите от очакваното икономически данни, които подсказаха, че може би не се задава рецесия, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 416 пункта, или 1,28%, до 32 812 пункта. S&P 500 напредна с 1,56% до 4155,12 пункта, достигайки най-високото си ниво от юни и изтри спада от по-рано тази седмица. Технологичният Nasdaq Composite се повиши с 2,59% до 12 668,16 пункта, подкрепен от ръста на технологичните акции.

Изненадващо възстановяване на индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сферата на услугите през юли разсея притесненията, че САЩ вече са изпаднали в рецесия, насочвайки инвеститорите обратно към технологичните акции. Данните за индекса, публикувани днес, сложиха край на тримесечния му спад. Показателите за поръчките на дълготрайни стоки и за производството също бяха по-добри от очакваното.

Коментарите на управителя на Федералния резерв в Сейнт Луис Джеймс Булард също подкрепиха настроенията. Пред CNBC той днес сподели, че не смята, че САЩ в момента са в рецесия и че повишаването на лихвените проценти за укротяване на ускоряващата се инфлация ще продължи.

Още по темата

гръцки преводач Добрич

Сезонът на отчетите също продължава, давайки надежда на инвеститорите, че пазарът може да се възстанови и потенциално да започне нов бичи пазар. S&P 500 се повиши с 14% от последното си дъно през юни, а Nasdaq е на нива, невиждани от май.

Инвеститорите се отърсиха от притесненията, че посещението на Нанси Пелоси в Тайван може допълнително да обтегне отношенията между САЩ и Китай. Китай прекара седмици, предупреждавайки я да не предприема пътуването.

See also  Лиз Тръс не издържа теста

Най-добре представилите се компании в Dow Jones Industrial Average са Disney и Apple. Цената на акциите на Disney нарасна с повече от 4%, докато Apple записа почти 4% ръст. И двете акции бяха подкрепени от положителните пазарни настроения и от факта, че сезонът на отчетите не е толкова лош, колкото се опасяваха анализаторите. Миналата седмица Apple отчете резултати, които надминаха очакванията. 

Източник: