Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

“Алтерко” увеличава капитала на дъщерното си “Алтерко Роботикс”

"Алтерко" увеличава капитала на дъщерното си "Алтерко Роботикс"

Снимка: Алтерко АД

seo blog7

Съветът на директорите на производителя на IoT (интернет на нещата – бел. ред.) устройства “Алтерко” АД е решил днес да увеличи капитала на дъщерното си дружество “Алтерко Роботикс” ЕООД, съобщават от компанията чрез сайта x3news.com.

„С оглед на силно нарасналото търсене на продуктите на дружеството вследствие на повишените цени на енергията, увеличението на капитала на “Алтерко Роботикс” ЕООД има за цел да ускори разработването на нови продукти, да разшири производствения капацитет и навлизането на нови пазари, както и развойната дейност“, посочва се в съобщението.

Акционерният капитал на “Алтерко Роботикс” в момента е 1,5 млн. лева. Той ще бъде увеличен с 5,5 млн. лева до 7 млн. лева чрез записването на 5 500 000 дружествени дяла с номинална стойност 1,00 лев всеки.

Увеличението ще бъде записано изцяло от „Алтерко“ АД. Увеличението на капитала ще бъде осъществено изключително със средства на “Алтерко” АД.

През текущата финансова година “Алтерко Роботикс” възнамерява да инвестира в разработването на нови иновативни продукти за автоматизация на дома и офиса, както и в разширяването на продуктовата линия от професионални устройства за електротехници и интегратори за цялостно изграждане на нови домове, интелигентни фабрики и интелигентни градове, пише още в съобщението на компанията.

гръцки преводач Добрич

Капацитетът на отдела за развойна дейност ще бъде увеличен, за да отговори на нарастващoто търсене и нуждите на производството за интегриране на технологиите, разработени от „Алтерко Роботикс“. Освен това ще се разшири съвместимостта на оборудването, предназначено за пазарите в Австралия, Англия и САЩ.

Източник:

See also  Сделки със звената на ЧЕЗ качиха оборота на БФБ до 103 млн. лв.