Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Агрономи от цялата страна се събират в Добруджа за първия по рода си „Ден на полето“

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите откри първото по рода си събитие, което събира на едно място десетки земеделски производители, фирми и работещи в сектора, които в рамките на землището на село Поручик Гешаново ще имат възможността да се запознаят с най-новите сортове семена и торове, както и да видят в действие актуална земеделска техника и инвентар.

seo blog7

Събитието започна на 26 юли с полева демонстрация на продълбочители, последвано от официално откриване и забавно-развлекателна програма. В днешния топъл ден гостите на събитието имаха възможност да разгледат поредни редове с царевица, пшеница и слънчоглед, обработвани с различни видове торове. Организаторите споделят, че по този начин могат да се видят най-добре разликите между различните семена и продукти за обработване.

За разлика от повечето изложения, „Ден на полето“ предлага на гостите си да видят в действие различна селскостопанска техника, като плугове, дискови брани и култиватори, които работеха на полето днес. В утрешния ден те ще бъдат заменени от пролетни и есенни сеялки, пръскачки и ремаркета.

гръцки преводач Добрич

Новите технологии също заемат централно място в събитието, което освен традиционните земеделски дронове ще покаже и интересен нов модел, който чрез сензори сканира цялата област, следи здравето на културата и помага за планирането на третирането ѝ. Редом с новите технологии, посетителите ще могат да се насладят и на ретро машини, част от които влизат в нивите заедно с новите модели трактори, които виждате на снимките.

Събитието се организира за първи път, но от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, които са отговорни за него, планират това да се случва ежегодно. Те споделят, че макар изложението да продължава три дни, неговата организация е започнала още през изминалата есен със засаждането на различните видове семена.

See also  Съмнително удоволствие: в метавселената се появи... виртуална бира

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

Източник: