Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Зеленият сертификат да не се отменя, настояват от БЛС

Зеленият сертификат не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна, още повече, че у нас той беше въведен със закъснение, заявиха от Българския лекарски съюз (БЛС) в съобщение до медиите.

seo blog7

Съсловната организация е готова да се включи с експерти в работната група, сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

По повод дискусията “за” и “против” зелените сертификати и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки от БЛС коментират, че за пореден път “науката и фактите са оставени на заден план при над 32 000 починали от болестта, сред които 170 медици”.

“За пореден път, ставаме свидетели на това как, давайки се гласност на определени личности, чиито тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения. Внушение, което не отговаря на истината. Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация”, посочват от съсловната организация и допълват, че над 75 процента от лекарите са ваксинирани, а заедно с преболедувалите защитените медици са около 90 на сто.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Проф. Илко Гетов: Оттук нататък говорим за годишна ваксинация срещу COVID-19