Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Заради този аксесоар в колата рискувате да загубите връзка с реалността

В колата трябва да използвате всички сетива, включително слуха. Но един удобен аксесоар, който помага в ежедневието на човек в колата, е излишен за водача. Използването на слушалки по време на шофиране е заплаха шофьорът да загуби връзка с реалността.

Добре известен факт е, че говоренето по мобилен телефон докато шофирате е забранено от закона за движение по пътищата, но много шофьори не се съобразяват с наредбите и провеждат разговори докато шофират.

seo blog7

Други, които са по-съвестни, правят една основна грешка. Те използват слушалки за да провеждат телефонните си разговори докато управляват моторно превозно средство. Именно това, според експерти е сериозна грешка.

„Когато носите слушалки, се оказвате в нещо като вакуум. Ако говорите по телефона със слушалки и в същото време карате кола, тогава връзката с реалността изчезва, а това е опасно “, предупреждават автомобилни експерти.

Освен това е невъзможно да се чуе в слушалките, ако някой ви сигнализира за опастност с клаксон или има кола наблизо, но не е в полезрението ви. Следователно най-безопасният начин да говорите по телефона и да шофирате е да използвате високоговорителите на колата.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

3.3

Оценка 3.3 от 3 гласа.

Източник:

See also  WhatsApp ще спре да работи на някои iPhone-и тази есен