Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Xiaomi може да представи кола още тази година

Apple и Xiaomi са две от големите технологични компании, които очакваме да се включат в автомобилната индустрия съвсем скоро и докато първите пазят своите планове в строго секретна тайна, то при Xiaomi нещата не стоят точно така. Китайски медии разкриват, че компанията може да покаже прототип на своя автомобил още тази година, преди да видим готова за производство серийна версия през 2023 година или 2024 година.

Xiaomi може да представи кола още тази година

seo blog7

Източниците се позовават на информация от генералният директор на компанията в момента, но от Xiaomi остават без коментар по темата към момента. Китайската компания не крие плановете си да навлезе в автомобилните среди с Mi Car, но все още не е ясно дали от там ще търсят връзка с утвърден автомобилен производител, който да помогне за разработката или ще разчитат на вътрешнозаводски решения.

Снимка: Shutterstock

Xiaomi може да представи кола още тази година

До момента от Xiaomi са инвестирали над 1 милиард евро в разработката и реализацията на плановете си за електромобил. Това включва и направата на завод край Пекин, който трябва да отвори врати през 2024 година и от там да излизат по 300 хиляди автомобила годишно.

Поставете оценка:

3

гръцки преводач Добрич
Оценка 3 от 4 гласа.

Източник:

See also  Рекламни снимки показват смарт часовника на Google