Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Възстановиха най-дългата кола в света и сега тя е още по-дълга (ВИДЕО)

През 1986 година специалистът Джей Орбърг създава най-дългата лимузина в света, която получава прякора „Американската мечта“. През 2020 година колата е намерена в много лошо състояние, но я купува клиент от Ню Джърси (САЩ), който я изпраща във Флорида за пълна реставрация.

Колекционерът Майкъл Дезер решава да възстанови лимузината. Интериорът и каросерията на автомобила са преработени изцяла, двигателите са ремонтирани, а басейнът, мини-голф игрището и джакузито също са модернизирани.

seo blog7

Според доклад от представители на Световните рекорди на Гинес, възстановяването, включително доставката, струват на Дезер приблизително 250 000 долара. След тази крупна инвестиция “Американската мечта” се завръща на пътя.

Лимузината е дълга над 100 фута (30.52 метра), има 26 колела, два V8 двигателя (един отпред и един отзад) и може да побере 75 души. Освен това лимузината е оборудвана с водно легло, билярдна маса и дори площадка за хеликоптер.

„Хелитоплотната площадка е прикрепена към каросерията със специални стоманени скоби отдолу и може издържи на натоварване от 2 300 килограма, обяснява Майкъл Манинг пред представители на Книгата на световните рекорди на Гинес.

Въпреки че тази лимузина може да се движи , собственикът ѝ казва, че е твърде дълга за обществените пътища. Затова “Американската мечта” ще се превърне в експонат на автомобилния музей “Дезерланд Парк”, намиращ се близо до Орландо, Флорида.

гръцки преводач Добрич

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 4 гласа.

Източник:

See also  Snapchat пусна премиум услуга