Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Важните новини във ФАКТИ за 11 юли

Веселин Стойнев: Шансовете за успешен трети мандат се увеличават

“Шансовете за трети мандат, реализиран успешно, се увеличават”. Тази прогноза направи пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

seo blog7

Според него формациите от досегашната управляваща коалиция са дали заявка, че са готови да седнат на масата за преговори:

“Това ще бъде римейк на същата четворна коалиция. … Най-голям шанс има третият мандат да бъде връчен на “Демократична България”, защото БСП два пъти се провалиха с третия мандат в предходните два парламента”.

Над 75% от българите трудно покриват ежедневните си нужди

Над 75% от българите твърдят, че изпитват затруднения да свързват “двата края”, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

гръцки преводач Добрич

През първото тримесечие на 2022 г., както и през четвъртото на 2021 г., делът на хората, които изпитват затруднения да покриват ежедневните си разходи , е относително висок – над 75%. С известни затруднения са 36.9% от българите, 27.8% определят покриването на ежедневните разходи като трудно, а 13.6% – като много трудно, сочат данните на НСИ.

Елена Гунчева: Сервитьорки и таксиджии се канят да управляват България

Никой от блюстителите на морала не вижда проблем, че един политик се кани да ни управлява, а няма нито кадри, нито идея как да го изпълни и в същото време прибира парите на депутатите си и ги харчи по свое усмотрение. Това е много морално, нали? Никой от големите морализатори не вижда проблем, че същият нарича част от народа фашистка измет, явно това ви харесва, но вижда проблем, че аз съм казала какво се случва в партията.

Пореден опит за връщане на хартиената бюлетина

See also  Проведе се спецакция в "Илиянци"

Пореден опит за връщане на хартиената бюлетина у нас. Част от партиите се опитват да я вкарат в дневния ред на парламента, така че да гласуваме по смесена система при предсрочен, съобщи бТВ.

Четирите партии, които не желаят връщането на хартията, казват, че гласовете „за“ и „против“ са на ръба. И твърдят, че ГЕРБ, БСП и ДПС имат свои мотиви.

“Те са властелините на хартията, но знаем „Арена Армеец“, ужасите, хилядите недействителни гласове. Трябва да отчетем избора на българските граждани, а машината отчита без умисъл, тя е безпристрастна”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“.

Автомобил лети с 230 км/ч по магистрала “Европа”

Фрапантното нарушение на скоростните режими е установено вчера следобед в хода на специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от ОДМВР-София, предаде БНТ.

С мобилно техническо средство на автомагистрала “Европа” е заснет лек автомобил с чуждестранна регистрация, движещ се с 229 км/ч при максимално разрешена 110 км/ч. За подобно превишение предвидената по закон санкция е в размер на 1200 лева.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник: