Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Ван Бронкхорст: Разликата между първото полувреме и последните 30 минути беше като между ден и нощ

Мениджърът на шотландския Рейнджърс Джовани ван Бронкхорст заяви, че загуба с 1:7 от Ливърпул “много трудно може да бъде обяснена”, особено след 1:1 до почивката и първи гол за домакините в мача.

“През последните 25 минути не бяхме в мача. Не с нашите глави, не и с решенията, които взехме. Срещу отбор като Ливърпул биваш наказан за подобно поведение. Разликата между първото полувреме и последния половин час в мача беше като между ден и нощ. Но начинът, по който играхме в последния половин час, ще ти донесе загуба срещу който и да е отбор. Не мога да намеря обяснение за това поведение, казва той с лице, което търси подкрепа в различни посоки на залата за пресконференции.

“Представянето ни на терена, резултатът – това не са начините, по който искаме да представим този клуб в Европа. Нямаме извинения за това представяне. Но трябва да работим, каза още нидерландският специалист.

Контузиите на Конър Голдсън и Райън Джак усложниха нещастието на Рейнджърс, като първият беше изнесен накуцвайки от терена. В неделя предстои сериозното гостуване на Мадъруел и Ван Бронкхорст заяви, че състоянието и на двамата не е никак добро.

“Конър скъса нещо в мускула си – може би влакно. Трябва да изчакаме и да видим точно каква е контузията”, каза мениджърът. “Същото и за Райън – трябва да преценим колко дълго ще бъде извън терена”.

Но също така мениджърът добави, че Рейнджърс трябва “да промени манталитета си”, за да не се допускат повече подобни резултати. Това 1:7 от Ливърпул е най-тежката загуба в клубната история в Европа и първата най-тежка от поражение от Селтик през 1956-а година. С попадението в началото на мача на Скот Арфилд те нямат друг гол в турнира за момента и са инкасирали 16 с два оставащи мача.

See also  Вижте бруталното влизане на Тодороски в краката на Марин Петков

“Можем да бъдем много силни, но когато не сме там психически, нивото ни пада много бързо. Трябва да се подобрим, ако искаме да сме успешни този сезон в мачовете и турнирите, които ни предстоят, завърши ван Бронкхорст.

Източник: