Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Цената на акциите на “Телематик” се колебае малко под нивото от IPO-то

Цената на акциите на "Телематик" се колебае малко под нивото от IPO-то

Снимка: БФБ АД

seo blog7

Цената на акциите на „Телематик Интерактив България“ АД – оператор на платформата за залагания PalmsBet, се колебае малко под цената от първичното публично предлагане (IPO) на дружеството от 50 лева в първата търговска сесия за книжата.

Първоначалните сделки с акции на дружеството се сключиха на цена от 50,2 лева. Има и сделки на 50,4 лева и на 50 лева. След това цената падна в диапазона 49-50 лева. Оферти „купува“ за акциите на компанията има и в диапазона 48-49 лева на акция, а оферти „продава“ – и за 52 лева на акция.

Размерът на емисията на компанията за онлайн хазартни игри е 4 320 006 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на компанията се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard, под борсов код TIB.

“Дебютът ни на БФБ е сред ключовите събития в историята на “Телематик Интерактив България”. С листването на компанията даваме заявка за нашите дългосрочни планове за развитие и разширяваме хоризонта пред фирмата, което е предпоставка за постигане на още подобри резултати“, коментира изпълнителният директор на компанията Лъчезар Петров при биенето на камбаната на БФБ преди търговията.

Компанията набра 16 млн. лв. от IPO-то си в края на февруари и продаде 320 хил. от предложените 400 хил. акции, като целта беше да набере 20 млн. лева. Средствата ще се ползват за експанзия на дейността ѝ в Перу.

гръцки преводач Добрич

Що се отнася до експанзията в Украйна, дружеството съобщи, че замразява процеса. Там е регистрирана местна фирма, но капиталът не е внесен.

See also  "ИмПулс I" е финализирало сделката за продажба на 25% от капитала на "Браузуейв"

Отделно вчера (21 март) „Телематик“ публикува данни за продажбите и печалбата си за първите два месеца на годината.

От началото на годината до края на февруари дружеството реализира консолидирани нетни приходи от продажби за 15,4 млн. лева спрямо 11,26 млн. за първите два месеца на 2021 г. Това представлява ръст от 36,8% на годишна база.

Реализираната консолидирана нетна печалба за същия период е за 4,43 млн. лева спрямо 3,2 млн. лева година по-рано, или с 38,2% повече.

Източник: