Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Тинузавър ще проведе STEM работилници в Йоханесбург

Български екип ще обучава по електроника ученици в Южна Африка

Екипът на българската компания Тинузавър е поканен в Йоханесбург, Южна Африка, за да проведе серия STEM работилници по електроника и роботика за ученици, както и обучение на техните учители.

Деца от училища в Йоханесбург ще се присъединят към работилницата и ще сглобят миниатюрен компютър – станалия вече популярен Тинузавър Кидс.Микро, след което ще се научат да създават програми за него, съобщиха от компанията, която наскоро обяви 20 нови продукта на изложението Bett в Лондон.

seo blog7

Прочетете още: Vіѕа въвeждa тeглeнe нa ĸpиптoвaлyти в ĸeш в Бългapия

Образователната платформа Тинузавър обучава децата по електроника и роботика

Работилниците ще се проведат в продължение на една седмица в Център за открития Sci-Bono – най-популярното и емблематично за Йоханесбург образователно и изследователско пространство, което подкрепя обучението по математика, природни науки и технологии.
още по темата

Стартъпът Тинузавър прави устойчив социален бизнес

Не само учениците, но и техните учители ще преминат през интензивно еднодневно обучение за преподаване по STEM методиката, разработена от екипа на Тинузавър, и също ще си сглобят Тинузавър Кидс.Микро.

Прочетете още: AI вече измества и инфлуенсърите

Това е първата от серия инициативи на Фондация Тинузавър за подпомагане на деца от целия свят да навлязат в науката. След приключване на работилниците и след като екипът на Тинузавър се завърне в България, са предвидени серия от онлайн курсове за учениците, на които те ще мога да разширят знанията си по електроника, програмиране и роботика.

Образователната платформа Тинузавър е оригинална българска разработка, която съчетава три основни компонента: електронни микроконтролерни платки; учебно съдържание, създадено от педагози с дълъг професионален стаж; и интензивни обучения за преподаватели. За първи път тя бе въведена като част от обучението във Великотърновския университет през 2016 г.

гръцки преводач Добрич

Източник

See also  LG представи първия по рода си монитор с 240Hz и извит дисплей