Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Tesla започва да прави своите “човешки” роботи още през следващата година

През изминалото лято изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск показа за първи път ново поколение универсален робот, носещ името Optimus. Хуманоидната машина ще влезе в ограничено производство още през следващата година, а основната му задача ще бъде да замести човешкият труд.

Optimus може да се обучи на задачи, които обикновено се извършват от хора, а с течение на времето ще може дори да се самоусъвършенства. Мъск заяви, че това ще бъде първият универсален робот, който ще се появи на пазара, но очаква в близко бъдеще такъв тип машини да се срещат все по-често.

seo blog7

Tesla започва да прави своите "човешки" роботи още през следващата година

Първите бройки ще бъдат произведени в началото на 2023 година и последвани от продажби към края на същата година. Все още не е ясно каква ще е цената на роботите, нито пък дали ще бъдат пуснати в свободна продажба.

Tesla започва да прави своите "човешки" роботи още през следващата година

Припомняме, че Optimus е с човешки форми, висок е точно 1.73 метра и тежи 56 килограма. Ако решите може да го натоварите с до 20.4 килограма или пък да го накарате да вдигне обект с тегло до 68 килограма. Роботът също така може да ходи и тича със скорост до 8км/ч.

Поставете оценка:

3.3

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Източник:

See also  Polestar вече поддържа Apple CarPlay