Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Търговията на Wall Street започва вяло в очакване на нова порция отчети*

Търговията на Wall Street започва вяло в очакване на нова порция отчети*

Снимка: Bloomberg L.P.

seo blog7

Щатските борсови индекси започват първата сесия за седмицата без единна посока, докато инвеститорите изчакват поредната порция финансови отчети, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 0,22% до 35 216,74 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,06% до 4468,76 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредва с 0,03% до 14 901,50 пункта.

Във фокуса на инвеститорите попадат данните за китайската икономика, чийто ръст се забавя до 4,9% през третото тримесечие на годишна база. Въпреки забавянето през третото тримесечие икономистите остават уверени, че втората по големина икономика в света ще успее да постигне целта за годишен ръст на БВП от 6% или повече, която беше определена през март.

гръцки преводач Добрич

В същото време индустриалното производство в САЩ отчита спад от близо 1,28% през септември, достигайки най-ниското си ниво от февруари, когато се понижи с 3,02%.

Книжата на Disney поевтиняват с 2,8%, след като Barclays понижи насоките за акциите на гиганта от развлекателната индустрия, посочвайки, че очаква ръстът на новите абонати на видео стрийминг платформата на компанията да се забави.

Цената на книжата на Tesla се покачва с 2,16 на сто, докато инвеститорите очакват тримесечния отчет на най-големия производител на електромобили в света, който вече отчете рекордни доставки за периода в Китай.

Акциите на Microsoft, Apple и Netflix поевтиняват съответно с 0,10%, 0,21 на сто и 0,52%.

Книжата на Alphabet прибавят 0,51% към стойността си.

От старта на новия сезон на отчетите в САЩ 41 компании от индекса S&P 500 са представили резултати, като 80% от тях надминават очакванията на анализаторите, според данни на FactSet.

See also  Г-20 пак бяга от твърдите ангажименти за постигането на климатичните цели

Положителните икономически данни също подкрепят представянето на компаниите, като миналата седмица редица американски инвестиционни банки публикуваха отчети, които надминаха пазарните прогнози.

Инвеститорите очакват през тази седмица своите тримесечни отчети да представят Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines and Procter & Gamble, Tesla, Verizon, IBM, както и други компании.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа нараства до 1,588%, докато тази по 30-годишните облигации се понижава до 2,026 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс отчита ръст от 0,06% до 93,99 пункта. Еврото се разменя срещу 1,16 долара.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижава с 0,25% до 84,65 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI отчита спад от 0,04% до 82,25 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,15% до 1771 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:14 ч. българско време.

Източник: