Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Таксиметрови шофьори поискаха оставката на шефа на ДАИ

Таксиметровите превозвачи поискаха оставката на директора на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, съобщава БТА. Шофьорите разпънаха палатков лагер в знак на протест пред Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Повод за недоволството е сивият сектор в бранша, който продължава да заема голям дял.

Според тях главната причина за него e продължаващата работа на мобилните приложения с частни автомобили, извършващи превози без регистрация и без да плащат данъци.

„Целта на този палатков лагер и този протест е исканата оставка на Бойко Рановски заради несправянето му с нерегламентираните превози. От четири години ние водим борба с тази незаконна дейност. Започнахме една поредица от акции, които той прекрати, за да изчакаме да минат изборите. Продължение няма, а това беше и нашият повод да поискаме неговата оставка и отстраняване. За нас той разпъва чадър над нерегламентираните превози“, посочи Петър Владимиров от синдиката на таксиметровите шофьори.


Палатката ще остане върху едно от паркоместата в синята зона пред министерството за три дни, колкото е срокът на даденото разрешение от Столична община, но от синдиката се заканиха протестните им действия да бъдат безсрочни, докато Рановски не подаде оставка.

Таксиметровите шофьори заявиха, че са получили уверение от транспортния министър Христо Алексиев, че ще бъдат проверени всички законови възможности за ограничаване на регламентираните практики.

От синдиката припомнят, че незаконните превози се наказват с лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години, както и глоба до 6000 лева. По-рано днес таксиметрови превозвачи протестираха и пред Столичната община с искане за увеличение на тарифите на таксиметровите услуги в София.

Източник:

See also  7 януари 1879 г. В София е открита Първа мъжка гимназия

Leave a Reply

Your email address will not be published.