Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Свиленски: Стабилността на коалицията е в ръцете на БСП

“Стабилността на коалицията се крепи на участието на БСП, ако извадят БСП от тази коалиция, правителството пада. Без БСП в рамките на този парламент не може да има правителство. Целта на ГЕРБ е да се върне отново на власт, да се прилепи към управлението. Не е комфортно да си в опозиция при управление, което проверява и разследва твоите сделки. Това, че аз съм викал оставка към премиера Кирил Петков на Шипка е спекулация, кой е хвърлял снежните топки е работа на службите за сигурност. Няма дистанциране от страна на БСП към президента Румен Радев, няма разделение и противоречие, това са спекулации”, каза Георги Свиленски от БСП, цитиран от БНТ.

Той коментира оставката на Стефан Янев така: “Няма напрежение в правителството, смяната е нормална процедура, когато между министър и министър-председател има някакви противоречия. Едва ли Кирил Петков би се съобразил с което и да е наставление на посолство. Факт е, че една част от нещата могат да бъдат казани за публиката, а друга част не могат и не трябва да бъдат казани”.

seo blog7

Георги Свиленски добави, че Кирил Петков не е политик с опит, а е човек от бизнеса. “Не може да очаквате поведение от него като от професионални политици като Корнелия Нинова”, допълни Свиленски.

Той поясни, че министърът на отбраната по коалиционно споразумение е представител на “Продължаваме промяната” и БСП не може да посочи и оттегли човека. “България ще загуби от санкциите срещу Русия. Загубите, които ще понесем и от енергоносителите, и от туризма за страната ни, са много. България като история е най-пряко свързана с Русия. Това, което прави Путин е недопустимо”, каза още Георги Свиленски.

See also  Важните новини във ФАКТИ на 14 юли

Поставете оценка:

1.8

гръцки преводач Добрич
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Източник: