Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Стоичков на 56: ЦСКА преживя най-трудното, “червеният” дух никога не ни е напускал

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно пред NOVA навръх 56-ия си рожден ден. Камата засегна темата с коронавируса, отношенията в семейството си, както и ЦСКА.

„Чувствам се както и миналата година – щастлив, радостен и здрав. Това е по-важно. Отмина тежка година, всичко беше затворено. Отново се отвори път, започнахме да правим филми, интервюта”, каза Камата.

seo blog7

„В началото прегледах много неща около ваксините. Интересувах се от много доктори, направих допитвания, държах връзна с нашите доктори в България. Имах ваксинация, ходил съм по Африка. Вие мислите, че аз Христо Стоичков, ще бъде страхлив да си сложи ваксина. Сложете си, предпазете си от тази пандемия. Рано или късно ще свърши. Загубихме много близки, защото не вярваме на никого. Има специалисти, които се занимават с това. Кой нормален човек ще направи ваксина, която няма да е добро за човешкото тяло. Имам 3 ваксини. Взимам и други медикаменти. Това са неща, които трябва да използваме. Ако имам притеснение, мислиш ли, че ще си сложа ваксина? Обаждал съм се къде ли не и знам за какво става въпрос. Ако нямах ваксина, не знам какво щеше да стане, когато ме хвана. Изкарах го много леко, даже не го усетих. Ако не мислиш за теб, няма как да мислиш за другия. Аз нямам приятел, който не се е ваксинирал. Ако не е ваксиниран, не може да стои до мен. Не мога да допусна да ме зарази. Кои са тези противници? Това си е техен личен проблем. Аз не се меся в техния живот. Преди 10-12 години ходих много по Африка и съм си бил ваксини. Нещо да ми има? Искам да пътувам, да знам, че когато седна някъде, няма как да заразя друг. В България има големи специалисти, в Барселона познавам доктори, във Франция… За мен това, което те казват, е”.

See also  Григор излиза за втори успех в Ню Йорк срещу корав американец

„Цифрите никога не са ме плашили. Живея днес за днес. Понеделник, сряда, петък гол. За мен 7 и 8 февруари са едно. На 7 имам юбилей с Марияна. С един куршум, два заека. С Марияна продължаваме толкова години заедно. Две дъщери и внучка, няма какво повече да искаме. Животът е едно колело. Не е трудно да имаш Стоичков в дома си. Много е лесно. Знаем какво трябва да прави всеки един вкъщи. Никога не съм се напивал, да съм имал проблеми. Не е минавало през ума ми ръка да вдигна. Ако нещо стане, излизам, за да ми отмине. За мен няма по-голямо щастие от това да се подпомагаме един друг. Тя огледа моите деца, възпита ги. Винаги сме били задружни. Много пъти са опитали да разбият моето семейство. Шансът е нулев. Горд съм, че това, което имам като семейство и зад гърба, то е тяхно”, продължи той.

„Уважение и компромиси. То няма компромиси, защото нито аз, нито тя сме налагали да се правят. Аз от подаръци съм отрупан много. Най-големият подарък е когато малката Мия ме прегърне. Това ми е на мен подаръкът. Не съм много по подаръците. Обичта и уважението го ценя много”.

„В последните 8 години в професията успях да прехвърля този хъс. Спечелихме шест Златни глобуса. Направих филм с Баджо, Буфон. Моето приятелство не е титли, не е Златна топка. Моето е приятелството. На когото и да звънна, винаги ми се отговаря. Сам си мисля въпросите, но има хора, които преправят някои неща. Аз няма как да мешам семейния живот. Това е лично пространство, трябва да се уважава. Всеки, който се интересува, да ходи да си пита. Моето уважение към човека, когото интервюирам е много по-голямо от един въпрос. Имам две мечти  – да направя интервю с Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Имах голяма мечта, но за съжаление с един инцидент Коби Брайънт загина. Направили сме път за Джордан и Уудс. Рафа Надал си ми е вкъщи. С него ще е много скоро. И това интервю ще го докарам до нашата телевизия. Рафа е изключителен спортист. Познавам го от много малък. Това, което постигна с Федерер и Джокович, няма как да бъдат надминати”.

See also  В Барселона са се примирили, че няма да вземат Тилеманс

„ЦСКА си е ЦСКА. Червеният дух никога не ни е напускал. Преживяхме най-трудното. Сега очкавам да се направи нов стадион. За какво ти е нов Национален стадион? Дай на тези, които имат и помогни с каквото можеш. Мисля, че до края на март и ММС, и останалите да кажат „Да”. Да сте чули от г-н Ганчев да иска пари от държавата? Други искат пари. Ок, ще махна едно дърво и ще посадя пет. Допускаме тези “зелените” да си правят каквото искат”, обяви Стоичков.

„В нито един пост в политиката не се виждам. В годините Иван Славков искаше да ме прави президент на БФС. Аз съм подредил живота си. С какво да помогна? Името не храни спортиста. Трябва да се върнат спортните училища. Трябва да се върнат състезанията между класовете, между училищата. То го няма зарадиша, как да искаш да стане световен шампион. Спортът не влече децата. В Маями има само един тунел, много бързо го минавам. Кой тунел? От политика не се бъркам и не искам да се бъркам. Хората са ги избрали, ако не го защитат, си отиват. Идват други”.

гръцки преводач Добрич

„Пет пъти станах шампион на Испания, шест гола на Световно първенство. Годината е хубава. Стрес нямам. Да личи да съм стресиран. Обичайте си, уважавайте се, ваксинирайте се. Не се притеснявайте. Благодаря за пожеланията”, завърши легендата на българския футбол. 

Източник: