Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Стартиращи компании за поддържане на добра физическа форма и забавления във виртуалната реалност – участници в новия епизод на “Дръзките”

Представители на три смели и перспективни стартиращи компании ще представят своите иновативни проекти в новия епизод на телевизионното стартъп състезание “Дръзките“, който Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на 17 ноември, от 21:00 часа. Този път участници, които ще представят своите дръзки бизнес идеи, ще бъдат представители на стартиращи компании, ангажирани със създаването на иновативни възможности за практикуване на различни видове спорт, поддържане на добрата форма и тонус, както и с разработването на разнообразни възможности за забавление във виртуалната среда.

Зрителите ще станат свидетели на иновативна разработка за следене на представянето и спортната форма на професионални спортисти, онлайн платформа за превръщане на онлайн тренировка в реално преживяване и как се създава симбиоза между танци, музика и мода в действителността и виртуалната реалност.

seo blog7

В новия епизод на „Дръзките“ ментори ще бъдат професионалисти с мисия, с много опит и експертиза, които ще определят коя компания да продължи напред към следващия етап на състезанието. Това са Диана Николаева-Митровска – съдружник, който ръководи предлагането на стратегия и сделки (SaT) в EY Bulgaria, Северна Македония, Албания и Косово. Тя ръководи и функцията за Качество и управление на риска в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия (CESA), Илиан Георгиев – главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет на “Българо-американска кредитна банка” АД и Кристина Драгу – директор „Чуждестранни директни инвестиции“ за Централна Европа, Северна Македония, Босна и Херцеговина, България, Сърбия и Румъния в Департамента за международна търговия на Британското посолство.

По време на дебютното издание на „Дръзките“ представители на три стартиращи компании, развиващи дейността си в сферата на здравеопазването и телемедицината, представиха своите бизнес модели. От тях менторският екип определи напред към финала на телевизионното стартъп състезание да продължи Holoma – иновативна компания, която разработва медицинска система за холограмни модели в подкрепа на персонализираната костна хирургия.

See also  Ако плащате сметки в EasyPay, има шанс да спечелите една безплатно

Коя стартираща компания ще представи идеята си най-подобаващо и ще продължи към големия финал на първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ – не пропускайте да научите на 17 ноември, от 21:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Oсновни партньори на “Дръзките” са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса.

Консултант по проекта е “СОФИЯ ФИЛМ” ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

гръцки преводач Добрич

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Източник: