Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Стана ясно кога и къде ще бъде открита новата станция на Tesla в България

Tesla разполага с една от най-големите мрежи от зарядни станции в цял свят, но това изглежда не спира Мъск и хората му да се разпростират все по-надалеч и все по-бързо, както в САЩ, така и в Европа. България също влиза в плановете на компанията и макар все още да няма представителство на марката в страната, то можем да се похвалим, че разполагаме с два града в които има монтирани зарядни станции на Tesla.

seo blog7

Както вероятно знаете, това са Пловдив и София, а скоро в това число ще се включи и Бургас. В сайта на компанията вече е добавено, че новата зарядна станция, която се строи на територията ни ще бъде разположена в морския град, а също така има приблизителна дата за това кога се очаква да заработи. За съжаление, срокът не е много скорошен и „супечарджърът“ ще бъде достъпен най-рано в началото на 2025 година.

През това време мрежата в България със сигурност ще разшири своя капацитет, а вероятно станциите на американската компания в България ще последват примера на много европейски страни и ще бъдат достъпни за всички електромобили, а не само тези с емблемата на Tesla. Припомняме, че през последната година Мъск започна експериментална програма, която разреши на всякакви електромобили да зареждат на станциите на Tesla, но към момента България още не е включена в списъка със зарядни станции.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

3

Оценка 3 от 2 гласа.

Източник:

See also  Развален термостат: как да отстраните проблема сами и по най-бързия начин