Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Социолог: Шансовете за кабинет “Габровски” са около 30%

“Съставът на кабинета на проф. Николай Габровски е микс от лица. Въпросът е дали може с експертен кабинет да се търси изход от блокажа, в който се намира политическата система? За мен подходът е разумен”, каза пред БНР Боряна Димитрова, управител на социологическа агенция “Алфа рисърч”.

И посочи, че е очаквала да има повече експерти, които да не се асоциират пряко с една или с друга политическа сила.

seo blog7

“Имаше по-голям шанс това правителство да бъде прието по-добре от обществото, ако не беше тясно асоциирано с една или с друга политическа сила. Но да си кажем честно, че няма откъде да вземем тотално нови лица”, каза още тя.

Димитрова допълни, че в конкретната ситуация не е оптимист.

“Сериозните разговори и преговори се водят с редовни правителства с хоризонт от поне няколко години. Трудно се правят разговори по стратегически и национални въпроси със служебни правителства. Според мен около 30% са шансовете за съставяне на правителство с първия мандат… Колкото по-ясна е политическата отговорност, толкова по-добре. Привърженик съм на това правителствата да се излъчват от победителите – от първия или от втория мандат, защото третият ни вкарва в по-голяма степен на зона на здрача, където не е много ясно кой поема отговорността”, допълни Димитрова.

Поставете оценка:

3

гръцки преводач Добрич
Оценка 3 от 2 гласа.

Източник:

See also  Автошествия срещу скъпия ток в Русе и Варна