Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Скъпо ви е парното? Имало и по-скъпи варианти за отопление

Скъпо ви е парното? Имало и по-скъпи варианти за отопление

Снимка: Pixabay

seo blog7

“Ако на някой му се струва скъпо парното, има и доста по-скъпи начини на отопление. Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените”, коментира  пред БНР Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Още по темата

5 окт 2021 10:13

420

гръцки преводач Добрич

1 окт 2021 23:00

96

Поскъпването на парното може да се случи от 1 януари, дотогава ще действат сегашните цени, подчерта той.

Георгиев посочи, че дългосрочната прогноза за времето се изготвя от БАН и ако има необходимите метеорологични условия, “Топлофикация” е длъжна да пусне парното. Той припомни, че три дни температурите не трябва да надвишават 12 градуса.

“Най-важно е през лятото да са направени ремонтите на топлофикационните съоръжения и тези пари са признати от КЕВР в ценовите заявления. Топлофикационните дружества извършиха ремонтите. Инвестиции се правят, когато е намерено финансиране и когато е сигурно, че тези инвестиции ще се върнат”, обясни експертът и подчерта, че ако се спестят пари от ремонти, при авария през зимата може да бъдат загубени милиони. 

По думите на Кремен Георгиев “комплектът от плащане на равни годишни вноски и ежемесечно дистанционно отчитане е разковничето, което рано или късно ще се случи”.

 

Източник:

See also  Георгиева: Омикрон ще забави възстановяването на икономиката