Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Скалони: Анализирахме къде може да нараним Хърватия

Аржентина ще се довери на своята си система, когато срещне Хърватия на полуфинала на Световното първенство в Катар и вярва, че точно тя ще им позволи да наранят финалистите от предишния Мондиал. Това заяви селекционерът на аржентинците Лионел Скалони на пресконференция днес.

Хърватите не бяха слагани в сметките, че отново ще попаднат в топ 4, но два пъти преодоля противниците си след изпълнение на дузпи и е на прага на повторение на постижението си от Русия 2018.

seo blog7

“Те затрудниха много национални отбори. Няма да споменавам ключовите им играчи или техните силни и слаби страни, но ние анализирахме къде можем да ги нараним. Понякога се получава, понякога не”, каза Скалони пред репортерите в навечерието на първия полуфинал.

“Опитваме се всеки мач да даваме всичко от себе си на терена. Понякога късметът може и да ти помогне. И ако имаме едно добро представяне, по-лесно ще стигнем до нашата цел. Но това е футбол, това е спорт като цяло и понякога най-добрият може и да не спечели”, застрахова се аржентинският селекционер.

Но въпреки че отказва да конкретизира за силните страни на хърватите, Скалони буквално беше притиснат от журналистите с въпроси да се фокусира върху Лука Модрич, който продължава да има изключително важна роля на терена и на 37 години. Треньорът обясни, че е удоволствие да гледа как играе плеймейкъра на Реал (Мадрид).

“Той е модел за подражание за много от нас. Не само за начина, по който играе, за таланта му, но и за поведението си извън терена. Всичко, което мога да кажа е, че трябва да му се радваме. Ако обичате футбола, трябва да се радвате на футболисти като него”, добави младият треньор.

See also  Греъм Потър: Разочаровани сме, че не взехме три точки

И след това разказа, че и Анхел ди Мария, и Родриго де Паул са напълно възстановени и могат да играят 90 минути, а също така обясни как наказанията на Маркос Акуня и Гонсало Монтиел няма да бъдат проблем за тях.

“Имаме собствена система, наш стил. Разбира се, в определени ситуации трябва да вземем предвид как играят съперниците”, каза Скалони. “Няма да променим стила си, няма да изневерим на системата, която използваме. Разбира се, по време на мача е напълно възможно да вземем неочаквани и изненадващи решения, в зависимост от предизвикателствата, които ще получим”.

гръцки преводач Добрич

Скалони трябваше да отговори и на въпроси относно поведението на неговите футболисти по време на мача с Нидерландия, включително и обвинения в “неспортсменското поведение” след края на изпълнението на дузпите. И той има обяснение, че когато има цел, пътищата за нейното постигане са много и най-различни.

“Предишният мач се игра по начина, по който трябваше да играем… това е футболът. Понякога могат да се случат неща като спорове, но това е всичко. Ето защо има съдия”, каза Скалони. “Трябва да сложим край на тази идея, че Аржентина се държи така. Загубихме от Саудитска Арабия и не казахме нищо. Когато спечелихме Копа Америка на финала срещу Бразилия, всеки може да провери как в тунела седяха след мача и си говориха заедно Лео Меси, Леандро Паредес, Неймар и други играчи от Бразилия. И нямаше никакъв проблем. Така че не съм сигурен в идеята за неспортсменско поведение на нашия отбор”, каза предводителят на гаучосите.

Източник: