Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Силният отчет на Tesla спомогна възходящите движения на Wall Street

Силният отчет на Tesla спомогна възходящите движения на Wall Street

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

seo blog7

Водещите борсови индекси на Wall Street завършиха търговската сесия в четвъртък на зелена територия, подкрепени от силния финансов отчет на производителя на електромобили Tesla, съобщи CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа ръст от 0,51% до 32 036,9 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се увеличи с 0,99% до 3998,95 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повиши с 1,36%, достигайки 12 059,61 пункта.

Индексът Nasdaq е напът да запише повишение тази седмица, като до момента нараства с 5,3 на сто. Междувременно показателите Dow и S&P 500 добавят по съответно близо 2,4% и 3,5%.

гръцки преводач Добрич

Инвеститорите продължиха да се насочват към технологичните акции, които подсилиха възхода на пазара тази седмица, след като няколко силни финансови отчета мотивираха Wall Street да се насочи към поевтинели ценни книжа.

“Това, което виждате днес на пазара, е продължаващо възможно възстановяване, известен продължаващ оптимизъм около цифрите, които не са толкова лоши, каквито бяха опасенията”, каза Робърт Кантуел, портфолио мениджър в Upholdings. “Но това се случва на пазара в продължение на вече почти месец”, допълни Кантуел.

Tesla добави 9,8% към капитализацията си, след като автомобилопроизводителят надмина очакванията с резултатите си през второто тримесечие на 2022 г. Въпреки това ценните книжа на компанията изтриват близо 23% от стойността си тази година.

Щатският долар поевтиня, след като по-рано през деня Европейската централна банка (ЕЦБ) повиши лихвите с 50 базисни пункта. Намаляващата стойност на валуата може да спомогне ръстовете при технологичните акции, след като голяма част от приходите на няколко големи компании в този бранш идва от чужбина. Едно евро последно се обменяше срещу 1,021 щатски долара.

See also  EDF бави рестарта на три ядрени реактора на фона на първия зимен тест за системата

Цената на златото нарасна с над 18 долара до 1718,7 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 2,889%.

Данните на министерството на труда в САЩ показаха, че броят на заявленията за помощи пр безработица е достигнал най-високото си ниво от ноември 2021 г. В седмицата до 16 юли показателят се е покачил до 251 хил., докато предходната седмица заявленията са се равнявали на 244 хил. броя. Това е трета поредна седмица на ръст в молбите.

Инвеститорите продължават и да следят текущия сезон на отчетите, оглеждайки се за сигнали как компаниите се справят със силния инфлационен натиск и несигурността. Близо 18% от компаниите в барометъра S&P 500 са публикували своите резултати за второто тримесечие, като около 71% са надминали очакванията, според FactSet.

Акциите на AT&T поевтиняха с над 7%, след като компанията понижи насоките си за свободния паричен поток за годината. American Airlines изтри 7,4% от капитализацията си, а причина за това станаха плановете за свиване на растежа. Въпреки това компанията прогнозира печалба за третото тримесечие. United Airlines разочарова с отчета си, заради което цената на ценните книжа на авиопревозвача намаля с 10,2 на сто.

Световният бенчмарк Брент поевтиня с 2,71% до 104,02 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се понижи с 3,43% до 96,45 долара за барел.

Източник: