Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Сезонът на отчетите дава тласък на Wall Street*

Сезонът на отчетите дава тласък на Wall Street*

Снимка: Bloomberg LP

seo blog7

Водещите индекси на Wall Street започват новата борсова сесия обнадеждени от по-добрите данни от отчетите на Bank of America и други водещи компании, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с близо 380 пункта (1,1%). От своя страна широкият измерител S&P 500 прибавя 1,2%, а Nasdaq Composite е нагоре с 1,4%.

Новият сезон на отчетите започна в сряда и продължи с нова порция данни и в четвъртък преди началото на сесията.

Акциите на Bank of America поскъпват с 1,3%, след като кредиторът отчете по-добра от очакваното печелба. Въпреки обнадеждаващите си резултати книжата на Morgan Stanley обаче изтриха 0,4%. Понижения от съответно 1,7% и 0,5% имаше и за акциите на Wells Fargo и Citigroup, които също отбелязаха по-добро тримесечно представяне.

Книжата на компанията от състава на Dow UnitedHealth поскъпват с 4,9%, след като тя записа по-силни от прогнозираното резултати за тримесечието.

гръцки преводач Добрич

Акциите на Walgreens Boots Alliance поевтиняват с 3,7% въпреки добрите резултати за трите месеца до септември. Компанията обяви, че ще стане мажоритарен собственик на компанията за здравни грижи VillageMD  с инвестиция от 5,2 млрд. долара.

По-рано през деня стана ясно, че броят на молбите за обезщетения при безработица в САЩ е паднал през миналата седмица до ново пандемично дъно, което показва, че работодателите имат известен успех в задържането на служителите на един труден пазар на труда.

Броят на подадените за пръв път заявления за помощи при безработица достига 293 хил. през седмицата, приключила на 9 октомври, което е спад с 36 хил. спрямо предходната седмица, съобщи министерството на труда в четвъртък. Икономистите, анкетирани от Bloomberg, прогнозираха молбите да стигнат 320 хил. Това е най-ниското ниво от март 2020 г. насам.

See also  Петролът поевтинява, докато инвеститорите очакват среща между Байдън и Путин*

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации остава относително без промяна на ниво от съответно 1,533% и 2,039%.

Доларовият индекс се свива с 0,1% до 93,94 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола расте. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпват с 0,4% до 80,72 долара за барел, а тези върху сорта Брент – с 0,6% до 83,66 долара за барел.

Златото също поскъпва с 0,1% до 1797,1 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:05 ч.

Източник: