Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Румъния праща 5 хеликоптера за ранените край Велико Търново

medicinski-helikopteri-romania

5 медицински хеликоптера прибират пострадалите край Търново, ще ги лекуват в Румъния

medicinski-helikopteri-romania

Румъния изпрати медицински хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа станала в малките часове на денонощието на пътя Велико Търново-Русе.

seo blog7

Един от хеликоптерите е кацнал по обяд на летище Горна Оряховица. Медицинският екип ще прегледа настанените в болница пациенти. Очаква се по-късно да пристигнат още четири медицински хеликоптера, тепърва ще се прецени и дали да бъдат транспортирани ранените в Букурещ, съобщава БНР.

Румънското издание Cotidianul пише, че петима от ранените ще бъдат транспортирани с хеликоптери до Румъния.

“Изпратихме екип за оценка, който пристигна в 10:50 за 5-те пациенти. Изпратихме хеликоптер да вземе един пациент и ще се върне, за да транспортира втори пострадал. Още три хеликоптера са подготвени и трябва да излетят от Крайова, Галац и Констанца. Те ще вземат по един ранен румънец, за да го доведат за лечение или допълнителна медицинска оценка. Всички ще дойдат в болница Флореаска, която е уведомена и е готова да ги приеме”, каза д-р Раед Арафат, държавен секретар по здравеопазването, пред пред румънската медия Digi24.

Тази нощ румънски автобус с 25 пътници катастрофира край Горна Оряховица, между селата Куцина и Поликраище, на пътя Велико Търнов-Русе. Инцидента взе четири жертви, има шестима ранени, настанени в болница. Една от жертвите почина в болницата, а другите три – на мястото на инцидента. Според румънски медии загиналите са румънци. Шофьорът на автобуса е от Турция.

Според първоначалния оглед има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

Източник: https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/731654

гръцки преводач Добрич

See also  Един от загиналите полицаи помогнал на дете с ножица в черепа