Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Притесненията за Apple помрачиха настроенията на Wall Street

Притесненията за Apple помрачиха настроенията на Wall Street

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси загубиха набраната в началото на сесията инерция и завършиха деня на червено, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи с 215,65 пункта надолу, или спад от 0,69%, до 31 072,61 пункта. Той ускори понижението си в последния час от сесията и изтри по-ранния си ръст от 356 пункта. Технологичният Nasdaq Composite отстъпи с 0,81% до 11 360,05 пункта, а широкият индекс S&P 500 се раздели с 0,84% до 3830,85 пункта.

Спадът в края на борсовия ден се случи, след като Bloomberg писа, че Apple планира да забави наемането на кадри и разходите за растеж през следващата година, за да се справи с потенциалните икономически предизвикателства. Цената на акциите на гиганта се сви с 2,1%.

По думите на Питър Буквър, главен инвестиционен директор в Bleakley Advisory Group, финансовият отчет на Apple ще бъде важен за целия пазар от гледна точка на това как компанията се справя с валутните колебания, със случващото се с китайския бизнес и как ще реагира, докато потребителите се насочват към разходи за услуги, а не за продукти.

„Хората няма да продължат да купуват лаптопи всяка година и няма да заменят телефона си всяка година“, допълва Буквър.

Силният отчет на Goldman Sachs първоначално подкрепи акциите, след смесените резултати от миналата седмица на JPMorgan Chase и Morgan Stanley.

Днес Goldman Sachs отчете приходи и печалба, които надминаха значително очакванията, въпреки че по време на представянето на резултатите главният изпълнителен директор Дейвид Соломон каза, че инфлацията е „дълбоко вкоренена“ в икономиката.

See also  Инфлационните страхове отново завладяха Wall Street, стимулирайки разпродажбите

Още по темата

От своя страна, Bank of America обяви тримесечни приходи, които също се оказаха над прогнозите, а това изпрати цената на акциите ѝ леко нагоре. IBM отчита последното си тримесечие след края на борсовия ден днес.

Други големи компании, които трябва да разкрият финансовите си резултати тази седмица, включват Johnson & Johnson, Netflix, Lockheed Martin, Tesla, United Airlines, Union Pacific и Verizon.

Източник: