Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Приложенията за Android ще работят и под Windows 11

Microsoft официално обяви началото на процес на бета тестване за възможността за стартиране на приложения за Android на операционна система Windows 11. Процесът на тестване за подсистемата Windows за Android започна на 20 октомври 2021 г. Приложения за Android са добавени към Microsoft Store и могат да се стартират паралелно с програмите на Windows. За тях са достъпни всички стандартни функции, като например преместване и минимизиране на прозорци, прикрепване към лентата на задачите и други.

Потребителите, участващи в бета тестването на операционната система Windows, ще могат да изпробват 50 приложения, разработени от Microsoft в партньорство с Amazon. Това са предимно мобилни приложения за геймъри (Lords Mobile, June’s Journey и Coin Master), детски програми (Lego Duplo World или Khan Academy Kids), както и приложение за четене на Kindle. 50-те тестови приложения са несравнимо малък брой в сравнение с 600 000 приложения, налични в Amazon Appstore, и 3 милиона приложения, налични в Google Play.

seo blog7

Към днешна дата няма информация за броя на приложенията за Android, които ще станат достъпни за използване под Windows 11 след пускането на тази функция за широк кръг потребители. Датата на пълното стартиране на тази функция за Windows 11 също не е известна.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 6 гласа.

Източник:

See also  VW подобрява зареждането на ID.3 и ID.4