Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Петър Чобанов, ДПС: Готови сме да получим третия мандат

Готови сме да получим третия мандат и да демонстрираме един различен модел как се води диалог и кои са основните приоритети, чрез които държавата трябва да се развива, така че да сме сигурни, че ще адресираме всички проблеми. Това заяви в предаването “Говори сега” бившият финансов министър и депутат от ДПС Петър Чобанов.

На въпрос, ако третият мандат отиде обаче в ДБ или в БСП, дали ДПС биха го подкрепили, Чобанов отговори така: “Във всичките си действия ние сме най-последователни и е нормално да участваме, но всичко зависи от останалите партии по какъв начин ще подходят към този трети мандат дали наистина искат да бъде съставено правителство и дали наистина са готови на съдържателен диалог и очертаване на онези приоритети, които не трябва да са 15, както ни се представяха досега, а няколко, но важни, за да можем да преодолеем кризата и да мислим за дългосрочен растеж”, каза той.

seo blog7

По отношение на влизането на България в еврозоната, Петър Чобанов каза, че като цяло служебният кабинет има мандата след политическото решение на парламента, подкрепено от доста от формациите да работи в посока датата за приемане на еврото да бъде 1 януари 2024 г.

“Без да се състави обаче редовен кабинет и без да има ясна представа за мандатите на УС на БНБ, тъй като и там ситуацията е висяща, можем да си представим, че тази дата за приемане на еврото е напълно реалистична. Имаме и чисто икономически критерий, който няма да спазим и това е инфлацията”, добави Чобанов. Той очаква, че тя ще започне да се забавя през последното тримесечие на годината, но средногодишната инфлация през тази година ще е двуцифрена.

See also  Гюров за сблъсъците в НС: Не знам защо г-н Костадинов се разпозна в думите на Митев

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 3 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич