Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

От ГЕРБ искат смяна на методиката, с която се обявяват хартиените бюлетини за недействителни

Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни, което ще намали значително техният брой, каза във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС и юрист Бранимир Балачев. Той и колегите му Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев коментираха пред журналисти ситуацията в страната и работата на Народното събрание, съобщават от БТА.

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, посочи Балачев. По думите му толкова стриктни изисквания не са нужни, а Кралев допълни, че такива строги правила няма и в другите европейски държави. Двамата депутати уточниха, че промените в методиката могат да бъдат направени от ЦИК, а биха могли да залегнат и в Избирателния кодекс.
Народните представители от ГЕРБ-СДС информираха още, че са внесли няколко въпроса да министерства, които касаят Варна и региона. По думите на Славена Точева вече е ясно, че идеята за обходен път на Провадия няма да се реализира бързо. Според отговора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството нещата са много забавени и сега е нужно пътят наново да се проектира, обясни народният представител.

seo blog7

Сега варненските депутати чакат отговори от министрите за бъдещето на магистрала „Черно море“, както и на проекта за изграждане на Съдебна палата в крайморския град на площадката, известна като Цирковата.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Илия Кузманов: Това беше последният ни мирен протест