Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Осман Октай: Президентът се намира в много сложна ситуация

В много силни кризи народът трябва да е много обединен, за да може по-лесно да преодолява политически, здравни, икономически, енергийни и всякакви други кризи.

Това каза в интервю за Euronews Bulgaria политикът Осман Октай, който сега е политически анализатор.

seo blog7

По думите му, за съжаление ние сме най-разделената нация и не можем да намерим дори наши символи, които да ни обединяват. Когато един народ е разединен, държавата винаги е слаба.

Политиците винаги се възползват от тези разногласия и противопоставяния в обществото.
Осман Октай

Затова ние, които сме излезли от кухнята на политиката, трябва да говорим с разума на нашите грешки, за да може българското общество да реагира като един народ, когато има проблем пред държавата, допълни той.
Служебното правителство и президентът едва ли ще имат самочувствието да променят външнополитическата ориентация на България и ресурс без парламент.

Президентът се намира в много сложна ситуация. В конфликтност с политическите формации, дори и със своята администрация по някои въпроси. Имам вътрешна информация. Член съм на инициативния комитет на Радев и като такъв съм критичен към някои негови действия, които не споделям, заяви Осман Октай.

И затова днес /б.р. вчера/ видях, че направи крачка назад. Явно е прочел и осъзнал дори карикатурите на Комарницки, че се е дистанцирал от протестната вълна и битката за отвоюване на държавата от задкулисието. Днес от това, което представи като програмно намерение за назначеното от него служебно правителство, се вижда, че е разбрал защо има 10% отлив на доверие според последните проучвания, каза още той.

На предстоящите избори трябва да се помогне на избирателите да бъдат по-активни, за да може да се състави едно спокойно мнозинство за управление и редовен кабинет, който не само да изкара тежката зима, но и да има единодействие в решаването на много кризи, които ни предстоят. Втори октомври не е най-добрата дата за избори, защото тогава хората са по нивите на гроздобер, което ще създаде условия за отлив от изборите и ще навреди на някои политически формации, каза още политикът.

гръцки преводач Добрич

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

Източник:

See also  Кошлуков захапа парламента: Ако се стигне до томбола за избор на председател, БНТ вече излъчваме тотото