Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Нинова: Най-важно е да спасим българските фирми и работници

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на ръководството на Камарата на строителите. Двете страни обсъдиха темите за последиците от кризата за бранша и за работниците, необходимите спешни действия на бъдещия парламент и редовно правителство, бюджета за 2022 г., както и необходимите законодателни промени за стратегическото развитие на сектора.

Двете страни се ангажираха с взаимна подкрепа за трайно законодателство, промени в ЗУТ и ЗОП, експертна помощ, бързо приемане на бюджета за следващата година, в които да залегнат индексация с ръста на инфлацията и запазване на работните места, съобщиха от партията..

Корнелия Нинова изтъкна необходимостта от стабилно мнозинство в Народното събрание и редовно правителство, което веднага да се заеме с решаване на проблемите в икономиката, здравеопазването и социалната сфера.

“Най-важно е да спасим преди всичко българското производство, българските фирми и работници. Има работещи решения на всички проблеми, ако поддържаме  диалог. Държавата трябва категорично да влезе в ролята си и да помага на родната икономика”, каза тя.

Присъстващите от страна на БСП изразиха съжаление, че от Плана за възстановяване е отпаднало строителството на напоителни системи и изразиха увереност, че ще се намерят други възможности, защото без тях не може да има българско земеделие, а имаме плодородна земя и възможност тя да ни храни с български продукти.

От страна на БСП бе подчертана и важността на жп строителството, заради това че  жп транспортът е екологичен, евтин и част от Зелената сделка. В срещата участваха Георги Свиленски, Христо Проданов, Драгомир Стойнев, Борислав  Гуцанов и Страхил Ангелов.
 

Източник:

See also  Икономист: Българският енергиен холдинг да се разформирова