Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

Samsung е една от глобалните компании, които полагат усилия за опазване на околната среда. Това може да ви звучи твърде рекламно, но на практика не е. Корейският производител се стреми да предлага решения с грижа за околната среда, включително с увеличаване на продължителността на живота на продуктите. Сега обаче ще ви представим някои от идеите на Samsung, които са доста нестандартни, но са практични, а не на последно място и забавни.

seo blog7

Дизайн с щампа на точки или „Направи си сам“ с кашон у дома

Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

Иновативното решение бе представено още през пролетта на миналата година и постепенно набира популярност. Вероятно мнозина от вас полагат усилия да изхвърлят разделно хартиените си отпадъци. Но замисляли сте се, че можете да ги използвате повторно? От картонените опаковки всеки може да направи някаква мебел за дома, къща за домашния любимец или просто да се позабавлява. От дебелите гофрирани картони, използвани за опаковките, могат да се конструират масички, лавици и още куп определено ефектни мебели. Аз за онези, на които им трябва вдъхновение и конкретни насоки или идеи, Samsung има конкретно решение – инструкциите за сглобяването на мебелите са достъпни чрез сканиране на QR-код, разположен от външната страна на кутиите. А може и просто да проявите креативност.

Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

Така кашонът на телевизора се превръща в нещо полезно, а не в отпадък. Основната идея за повторното използване на материалите е дизайнерски експеримент, вдъхновен от привичките на потребителите. Много хора, в допълнение към своя нов телевизор, купуват шкафове, в които да съхраняват аксесоарите. Дизайнерите на опаковките на Samsung изследват това потребителско поведение, вглеждат се в гофрираните картони на пазара и обменят идеи с производители на компактни мебели. Така екипът на Samsung разработва дизайн с щампа на бели точки. Благодарение на отпечатаната върху картона “решетка” от точки потребителите могат лесно да следват указанията и да вдъхнат нов живот на материала, който преди това се е погрижил да защити телевизора при транспортирането му. И всичко това без никакви допълнителни разходи.

Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

See also  Microsoft представи лаптоп и операционна система за ученици

На много места по света тази иновация се превърна в мания. Samsung насърчава потребителите да вдъхнат нов живот на опаковките, независимо от производителя на продукта, който са закупили – да ги трансформират в домашни условия в малка помощна масичка, класьор за списания, поставка за книги. А защо не и в къщичка или катерушка-играчка за котка или куче. Потребителите могат да снимат творенията си и да ги качат в Инстаграм, като ги маркират с #SamsungPetHome и #SamsungEcoPackage.

гръцки преводач Добрич

Дистанционно със соларен панел – що е то?

Дори и да имате хубав, голям, високопроизводителен телевизор в хола си, няма да можете напълно да се насладите на безбройните му канали и да управлявате силата на звука и други функции без дистанционното управление. Когато изследват начини да направят дистанционното управление по-екологично, инженерите в тази област насочват вниманието си към едни по-различни батерии.

Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

Ако предположим, че типичен телевизор се използва в продължение на около седем години и смяната на батериите в устройството за дистанционно управление се прави веднъж годишно, това би означавало, че 14 батерии ще бъдат използвани и изхвърлени. Не е кой знае колко много, ще си кажете. Но ако приложим този брой към очакваните годишни продажби на телевизори Samsung, той възлиза на приблизително 99 милиона изхвърлени батерии. Ако пък го отнесем към годишните продажби на телевизорите като цяло, цифрата надхвърля три милиарда батерии.

Така, вместо да използват батерии за еднократна употреба в дистанционното, инженерите решават да използват самозареждаща се батерия. През годините разработчиците в тази област за предлагали различни алтернативи за методи на зареждане, включително такива, които използват кинетична енергия, която се генерира при разклащане на дистанционното, или чрез използване на вибрационната енергия, която се създава, когато микрофонът улавя звуци.

Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

See also  Google Maps улеснява още повече шофьорите на електрически коли

В крайна сметка инженерите на Samsung стигат до извода, че оптималното решение за зареждане е светлината. Дори, когато не гледаме телевизора си или използваме дистанционното, обикновено имаме включени светлини, освен когато спим. Това превръща светлината в лесно достъпно решение за зареждане, а и е екосъобразно. При прогнозирани 99 милиона батерии AAA за период от 7 години спестеното количеството вредни емисии е 14 000 тона.

Да, екорешенията освен високоефективни в усилията за опазване на природата, могат да бъдат много практични в ежедневието или просто забавни.

Поставете оценка:

3.2

Оценка 3.2 от 13 гласа.

Източник: