Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

На какво се дължи резкият ръст в цените на енергийните носители?

Рязкото увеличение на цените на почти всички енергийни носители в Европа, особено на газта и електроенергията, са резултат от една политика, която дълги години се провежда в Европа.Една политика, която води до затваряне на сериозни мощности и замяната им със сложнорегулируеми и неефективни мощности, каквито са възобновяемите източници. Това коментира директорът на Института за управление на ядрените знания във Виена проф. Янко Янев в предаването “Денят ON AIR”.

Според него последствията са, че ще трябва да се научим да управляваме правилно енергийния сектор. Да не бързаме толкова с промяна на енергийната система и да я направим “зелена”, защото тези трансформации са сложни и бавни”, каза специалистът.

seo blog7

Той подчерта, че понякога тези трансформации се извършват в рамките на десетки и повече години.

“Да не забравяме, че енергетиката, която ние имаме, беше създадена за една друга държава. Държава, която имаше металургични предприятия. Държава, която имаше високоенергийно консумиращи технологии. Ние сега тази енергетика искаме да я пригодим да я използваме за една по-модерна икономика. Става сложно”, заяви енергийният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Според него Европа няма да промени посоката, която е към декарбонизация.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Нуждае ли се бизнесът ми от SEO?