Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

На 26 ноември Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо кръглата маса за Зелената сделка на ВУЗФ и БФБ

На 26 ноември Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо кръглата маса за Зелената сделка на ВУЗФ и БФБ

Кои са основните ефекти за банките и инвестиционната общност от Зелената сделка? Отговорът на този въпрос ще стане ясен по време на кръглата маса, която Висшето училище по застраховане и финанси и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират съвместно с Българската фондова борса като част от поредицата специални събития по повод 20-ата годишнина на учебното заведение.

Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо първия панел на експертната дискусия, която ще се проведе на 26 ноември, от 10:30 часа.

seo blog7

Кръглата маса ще бъде открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, от г-жа Ивелина Пенева, заместник-министър на икономиката и от г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор. Дискусията ще се проведе в два панела – първият панел е посветен на банките, а вторият – на капиталовите пазари.

Участници в събитието ще бъдат мениджъри и експерти от банки, небанкови финансови институции, други представители на инвестиционната общност и на управляващи дружества, на Българската фондова борса, на държавни институции – Министерство на финансите, Комисия за финансов надзор и др.

Първият панел ще даде отговори на редица важни въпроси, сред които къде са банките в България спрямо новите политики на ЕС и по-конкретно на ЕЦБ, какви ще бъдат промените на пазара на банковото кредитиране в резултат от Зелената сделка и какви нови възможности за получаване на банково финансиране за бизнеса ще се появяват в резултат на това?

Участниците ще изразят мнението си и относно какви зелени банкови продукти има на пазара в България в момента и ще има ли нови изисквания от банките към бизнеса при кандидатстване за кредити и какви са те.

See also  Ще стане ли килограм хляб 2 лева до края на годината?

Институционални партньори на събитието са Българската фондова борса и Green Centre за устойчиви финанси и енергетика.

гръцки преводач Добрич

Източник: