Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Москва: Всички очакват излишък на петрол

Москва: Всички очакват излишък на петрол

Снимка: Bloomberg LP

seo blog7

„Всички“ очакват да има излишък на петролния пазар от началото на следващата година. Това заяви руският заместник-министър на енергетиката Павел Сорокин пред Bloomberg Television по време на енергийната конференция Adipec в Абу Даби.

„Всички прогнозират излишък на доставките, започващ от първото или второто тримесечие“, коментира Сорокин, имайки предвид съобщенията за настроенията в Междунардната агенция по енергетика.

По думите му става въпрос за разлика от няколко месеца, а към момента състоянието на резервите показва, че няма дефицит.

Още по темата

Русия „със сигурност“ има способността да достигне предпандемичните си нива на петролно производство, коментира още заместник-министърът. И докато настоящата стратегия на ОПЕК+ ще позволи това да стане в началото на второто тримесечие, то „много зависи от това за какво призовава пазарът“.

Сорокин посочи също, че паричната политика на Федералния резерв има „много по-голям ефект върху пазарите на суровини, отколкото което и да е било движение по оста търсене-предлагане, което наблюдаваме сега“.

гръцки преводач Добрич

През последните седмици световният петролен пазар се фокусира върху потенциалното освобождаване на количества от американските резерви, след като цените на петрола достигнаха седемгодишен връх през октомври, подкрепени от възстановяването на потреблението след коронакризата. Призивите на американския президент Джо Байдън към ОПЕК и техните съюзници да увеличат производството с по-бързи темпове бяха пренебрегнати, поставяйки фокуса върху това как американската администрация може да реагира, докогато темпът на повишаване на потребителските цени се ускорява.

 

Източник:

See also  Войната в Украйна слага край на последните острови на неутралността в Европа