Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Мая Нешкова пред БЛИЦTV: Да си пожелаем да сме свободни хора, да оправим България като държава

Мая Нешкова е родена на 1 май 1957 г. в София. Завършва Консерваторията през 1978 г. в класа на Ирина Чмихова. Популярността й дотолкова нараства през 80-те, че тя става единствената певица на българската поп музика, която прави концертите си на стадиони. Омъжена е за Кирил Икономов, с когото имат две момичета- близначки.

Тя бе и част от турнето “Обич и песен”, което събра на една сцена едни от най-големите имена от естрадата. А наш репортер се разходи зад кулисите на спектакъла в зала 1 на НДК и хвана почти всички звезди за кратко, но откровено интервю. Ето какво разказа Мая Нешкова за БЛИЦ: 

seo blog7

– Г-жо Нешкова, какво е чувството да пееш пред пълна зала?

– Най-хубавото чувство! А тази сцена, НДК, ми е дала толкова радост и толкова хубави емоции, че винаги ми е супер да съм тук и сред публиката.

– Щастлива ли сте да продължавате да виждате пълни салони от хора, дошли да чуят и се насладят на българската естрадна и народна песен? На концерта „Обич и песен“ видяхме пълна палитра от изпълнители.

– Това е изключително показателно. Тази вечер тук присъства българският дух. Свободният дух да харесваш българското, истинското, това, с което си израснал, което си слушал в хубави и тежки моменти и те е подкрепяло в живота. Истинска симбиоза има между нас изпълнителите и публиката: ние им даваме обич и песен, те ни връщат песен. Истински празник се получи!

– Целият ви живот се гради на песента, на обичта, продължавате неуморно да сте на сцена. Подготвяте ли нови проекти, с които да изненадате почитателите?

гръцки преводач Добрич

– О, да, разбира се. Подготвям и нова продукция, която ще събера в диск, както и нов концерт. Но всичко, когато му дойде времето. Планувам го за догодина, ранна пролет, някъде март месец. Само да сме живи и здрави! Да си пожелаем да сме свободни хора, да можем да тържествуваме като духовни хора, като личности, да творим в една хубава държава и страна, каквато е България, да си я оправим като държава. И да се чувстваме наистина у дома си и да тържествуваме. Защото песента е тържество – на духа, на интелекта, на емоциите! Нека има мир, разум, любов, разбирателство по света и децата ни да живеят този хубав живот, който ние сме имали щастието да живеем!/show.blitz.bg

See also  Арестували Дони в Хималаите, искали и откуп за...

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Целият репортаж от концерта и видео интервютата на Йорданка Христова, Роси Кирилова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Елвира Георгиева, Нелина, Теди Кацарова и Петя Буюклиева може да гледате във видеото по-долу:

Източник