Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Лекари от болница ”Лозенец” протестират пред НС, блокираха булеварда с линейки

Стотина лекари от болница “Лозенец” и студенти от медицинския факултет на Софийския университет излязоха на протест днес пред Народното събрание срещу подписаното от здравния министър Кацаров протоколно решение, което гласи, че педиатричната болница ще бъде слята с бившата правителствената болница. 

Протестното шествие тръгна от Министерството на здравеопазването и завърши с кратка блокада с линейки на бул. “Цар Освободител” пред парламента, малко след края на редовния парламентарен контрол. 

В сряда служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров подписа протоколно решение за сливане на Детската болница с бившата Правителствената болница в кв. Лозенец. С решението двете болници се сливат и ще имат едно ръководство и един Борд на директорите, а не два. 

Демонстрантите викат “Оставка”, а сред плакатите се забелязва и надпис “Резиденция Бояна за децата!”. Сред протестиращите има и студенти по медицина. 

По-рано днес Медицинският факултет обяви, че спира занятия в знак на протест срещу решението. Предстои ректорския съвет на СУ да разгледа казуса в четвъртък, 16 декември. 

Източник:

See also  Проф. Момеков: Българите не се страхуват да боядисват косите си и да се татуират, но ги е страх да се ваксинират

Leave a Reply

Your email address will not be published.