Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Кучето робот от Boston Dynamics е новата Лара Крофт

Кучето робот, което често се превръща в протагонист на множество забавни реклами на Boston Dynamics, се преквалифицира от боксова круша в истински археолог.

Той няма собствено имение и иконом, но има уникални способности да събира данни и да прониква във всяко, дори и в най-малките пространства.

seo blog7

В момента, кучето робот на име Spot изследва руините на Помпей. Основната цел е подобряване на мониторинга на съществуващи територии и повишаване на знанията за напредъка на археологическите разкопки на исторически обекти.

Spot ще бъде тестван в подземни тунели към гробници. Добре известен факт е, че крадци от години копаят дупки в руините и крадат реликви.

Защо е необходим робот при подобни операции? Тъй като състоянието на отворените от крадци тунели и гробища е изключително нестабилно, е много опасно човек да влиза в тях.

Роботът е в състояние да изследва територията без много намеса и увреждане както на себе си, така и на руините.

гръцки преводач Добрич

Според директора на Археологическия парк Помпей Габриел Зухтригел подобни технологии не са били използвани преди робота Spot. Използването на роботизирана технология позволява да се работи с висока скорост и в пълна безопасност.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 2 гласа.

Източник:

See also  Колата на Sony може да се контролира от разстояние от над 9 хиляди километра (ВИДЕО)