Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Колко ще ни струва телефон втора употреба?

Кратък отговор на този въпрос няма, но днес ще ви представим няколко съвета които да ви помогнат да се ориентирате по-добре на пазара на употребявани устройства, а също така и да ви предпазят от нежелани последствия и рискове, които могат да дебнат от измамни продавачи.

Къде можем да намерим употребяван телефон?

Първото нещо с което трябва да започнем при търсенето на употребяван телефон е това къде да го намерим. Мобилни устройства втора употреба се предлагат под път и над път, включително в заложни къщи, специализирани магазини или пък сайтове за продажба като bazar.bg, например. Предимството на подобни сайтове е в това, че може да видите дали потребителят, който продава устройството има други подобни обяви и съответно може да бъде класифициран като търговец, а също така и какъв рейтинг има, ако извършва подобни сделки. Това може да ви предпази от евентуална измама, както и да ви помогне в избора на търговец.

seo blog7

Какъв употребяван телефон да изберем?

След като вече сте решили от къде да вземете телефона, то трябва да се спрете на определена марка или модел или пък ценови диапазон в който да разглеждате устройства. Пазарът е пренаситен с различни марки и модели, цените на които варират в различни граници от 50 до 3000 лева. Изборът зависи изцяло от вас и от това на коя марка сте се спрели и кой модел. Очаквано, устройствата от по-висок клас държат по-висока цена и обратното.

Ако изберете някои от по-популярните брандове като Samsung, Apple, Xiaomi и други, то вероятно ще имате избор между множество употребявани устройства с различни цени. Тук трябва да внимавате много, защото както знаем, ниската цена често може да издава проблеми със смартфона. Разбира се, това не винаги е вярно, но все пак имайте едно на ум, ако видите прекалено ниска цена за употребяван телефон в много добро или отлично състояние.

See also  Новият ъпдейт на Tesla е с мисъл за България

За какво да внимаваме?

Дори и цената да е нормална за класа си, отново бихме ви препоръчали да преминете през няколко стъпки, които да подсигурят това, че няма да бъдете измамени с употребявания телефон, който купувате. Както вече ви казахме, сайтовете като bazar.bg могат да ви покажат информация за продавача, което да ви помогне с избора при други еднакви критерии. Разгледайте хубаво снимките и се уверете, че те са реални, а не рекламни кадри от представянето на телефона или от интернет. Ако харесате телефона на снимки и сте сигурни в продавача и пристъпите към покупка, уверете се, че може да тествате устройството, независимо дали то се доставя с куриер или се срещате с продавача лично.

гръцки преводач Добрич

Често малко работа с телефона може да издаде много за него, включително в какво състояние е батерията му, как той работи и дали всичко по него работи. Огледайте отново телефона от всички страни и се уверете, че той е истински. Често могат да бъдат засечени обяви продаващи реплики на цената на истински смартфони. Обикновено това се забелязва лесно, но все пак имайте едно на ум.

Ако телефонът има гаранция, то това със сигурност би било в плюс, но обикновено ще е отразено и в цената, която ще бъде по-висока от това на съизмеримо устройство, но без гаранция. В зависимост от това каква е тя, може да прецените дали си заслужава да закупите телефона. Тук трябва да внимавате и за това дали телефонът не е заключен към някой от мобилните оператори и дали не е на изплащане.

See also  Манхатън вече разполага с над 10 пъти повече зарядни станции отколкото бензиностанции

Поставете оценка:

1.7

Оценка 1.7 от 9 гласа.

Източник: