Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“ ще бъде увеличен с 9 млн. лева

Упражнени са 9 млн. варанта от общо 83 090 800, съобщава дружеството

Капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ е увеличен с още 9 млн. лева чрез упражняване на варанти.

seo blog7

Това съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

Упражнени са 9 млн. варанта от общо 83 090 800, с което се записват 9 млн. акции от увеличението на капитала на „ФеърПлей Пропъртис“. Така капиталът на дружеството ще стане 73 045 400 лева, като остават и неупражнени 74 090 800 варанта, с които може да се осъществят и следващи увеличения на капитала.

Емисионната стойност на упражнените варанти в общ размер на 9 млн. лева е внесена изцяло по набирателната сметка на дружеството, открита в „Обединена българска банка“ АД, допълва се в съобщението.

Увеличението на капитала се извършва в съответствие с Проспект за първично публично предлагане на варанти, потвърден от Комисията за финансов надзор с решение от края на юни и съобщение от началото на ноември.

Това е второто увеличение на капитала на „ФеърПлей Пропъртис“ чрез упражняване на варанти тази година. Дружеството издаде 98 090 800 варанта през лятото, като бързо след това бяха упражнени 15 млн. от тях и капиталът на компанията беше увеличен с 15 млн. лева.

гръцки преводач Добрич

Средствата ще бъдат използвани за нови инвестиции.

Основните активи на дружеството, които генерират приходи, са офис сгради в София, хотел „Св. Иван Рилски“ в Банско, вилното селище „Санта Марина“ край Созопол, почивна база в Черноморец, като в Банско и черноморските комплекси има и ваканционни апартаменти за продажба. Дружеството има и парцели в Сандански, София, Сапарева баня, Созопол и к.к. Паничище.

От офис сградите, които са отдадени, компанията генерира 3,4 млн. евро годишен приход.

See also  Фонд на „ИмПулс I“ е вложил още 100 хил. евро в платформа за B2B търговия на бързооборотни стоки

За деветмесечието компанията е реализирала продажби за 7,988 млн. лева в сравнение с 7,585 млн. лева година по-рано, или с малко над 5% повече на годишна база. Ръстът се определя изцяло от увеличението на приходите от продажба на услуги (т.е. наеми на офиси и от туризъм) до 4,765 млн. лева от 645 хил. лева година по-рано.

Компанията обаче е продала по-малко ваканционни апартаменти, което се вижда и от спада на приходите от продажба на продукция повече от два пъти до 3,159 млн. лева към края на септември от 6,887 млн. лева към края на септември 2021 г., и от спада на балансовата стойност на продадените активи около три пъти до 2,338 млн. лева от 6,889 млн. лева.

Компанията отчита печалба в размер на 2,125 млн. лева към края на септември в сравнение със загуба за 582 хил. лева година по-рано.

В последната година акциите на дружеството поевтиняват с 1,4%.

Свързани компании:

Източник: